Annonce
Esbjerg

Elektronikgigant åbner i Esbjerg: Nu falder priserne

Adm. direktør Jesper Boysen og Power har indgået en lejeaftale med Pedersen Gruppen vedrørende lokalet i City Nord, hvor tidligere H&M var lokaliseret. Arkivfoto
Elektronik- og hvidevarekæden Power afslører nu, at den åbner sin næste butik i City Nord i Esbjerg med Bilka som nærmeste nabo. Det kommer til at skærpe konkurrencen, lover Powers direktør.

Esbjerg: Da den norskeejde elektronik- og hvidevarekæde Power for næsten fire år siden åbnede sin første danske butik i Glostrup med monstertilbud og besparelser på op imod 90 procent, gik lidt flere end 15.000 kunder igennem kasseapparaterne, herunder tre unge esbjergensiske mænd, som havde taget turen hele vej til hovedstaden.

Men i den nærmeste fremtid behøver kunderne i Esbjerg og omegn ikke køre langt for at gøre indkøb hos Power.

Elektronik- og hvidevaregiganten har i mindst et par år haft et godt øje til Esbjerg, og nu afslører kædens administrerende direktør Jesper Boysen, at Power efter sommerferien åbner en splinterny 2.000 kvadratmeter butik i Esbjerg.

Power rykker ind i det store lokale, hvor tidligere H&M holdt til lige ved siden af Bilka og med indgang fra centertorvet i City Nord.

Annonce

Om Power

Power er et forholdsvis nyt koncept, men historien begynder faktisk helt tilbage i 1962 i Norge. Her gik 46 norske elinstallatører sammen i en fælles indkøbsforening for at give kunderne de bedste mærkevarer til favorable priser, der efter noget tid blev en del af Expert. I 2017, skiftede Expert AS navn til Power International AS.

I dag driver Power International AS, Power, Punkt1, Expert, 2tal, Elplus i Danmark, samt Power i Norge, Sverige og Finland. Kæden ejes primært af to driftige nordmænd, der også står bag firmaerne AWILHELMSEN AS og Dolphin Invest AS.

Power har i dag butikker i blandt andet Glostrup, Herlev, Odense, Frederiksberg, Randers, Viby J., Nykøbing Falster, Sønderborg, Holstebro, Tilst, Herning, Lyngby, Holbæk og Køge. Snart åbner man også i Aalborg.

Der mangler konkurrence

Jesper Boysen erkender, at Esbjerg længe har stået øverst på hans ønskeseddel, så da muligheden for at etablere en 2.000 kvadratmeter stor butik bød sig, blev der ikke tøvet med at underskrive en lejekontrakt.

- Nu bliver det endelig en realitet. Power åbner i Esbjerg. Vi har fundet den helt rigtige placering for os, hvor der er kort gåafstand til vores konkurrenter, så kunderne nemt kan gå frem og tilbage og sammenligne pris og service, lyder det fra Jesper Boysen.

Han oplyser, at kæden gennem tiden har modtaget en stor mængde henvendelser fra esbjergensere, som har opfordret Power til at åbne i den vestjyske energimetropol. Nu lover direktøren, at esbjergenserne godt kan begynde at glæde sig til øget konkurrence og heraf mere gunstige forbrugerpriser på elektronik- og hvidevare.

- Vi kommer til at skabe meget mere konkurrence i Esbjerg-området. Byen er Danmarks femtestørste, og her er masser af handel samt et stort og interessant opland, men der mangler sund konkurrence inden for elektronik og hvidevarer – det laver vi efter sommerferien om på. Forbrugerne kan godt begynde at glæde sig, siger Jesper Boysen.

Siden Fona lukkede sin butik på Torvet i Esbjerg har Elgiganten sammen med Bilkas elektronikafdeling stort set været alene på markedet.

Betaler sig af vente

Lokalet i City Nord, hvor Power åbner, er ejet af Pedersen Gruppen ved direktør Bjarne Pedersen, og det er René Neesgaard som har formidlet udlejningen som erhvervsmægler og partner i Colliers International Danmark.

- Dette er igen et eksempel på, at det er vigtigt for udlejer ikke bare at finde den første og bedste lejer. Her har det været vigtigt at finde en virksomhed, som vi og udlejer vurderer vil kunne bidrage med øget vækst til området og de øvrige butikker til gavn for alle, siger René Neesgaard og fortsætter:

- Det er altid ekstra interessant til tiltrække en ny virksomhed til byen og dermed være med til at underbygge den gode udvikling som byen er i.

Det var også Colliers og René Neesgaard, der i sin tid formidlede salget af den store byggegrund til IKEA tæt på City Nord.

Den præcise dato for Powers kommende Esbjerg butik er endnu ikke offentliggjort, men det bliver efter alt at dømme i løbet af sensommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce