Annonce
Esbjerg

Elev fra 4. klasse smittet med corona: Alle 'nære kontakter' er nu sendt hjem

Bakkeskolen Cosmos kunne mandag morgen konstatere, at en elev var blevet smittet med corona. Derfor måtte man igangsætte en større procedure for at hjemsende de elever og voksne, der har været i nær kontakt med eleven. Arkivfoto
På Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg er en elev fra 4. klasse blevet smittet med corona. Derfor er eleven, 15 klassekammerater og tre voksne blevet sendt hjem for at blive testet. Skolens leder forsikrer, at man har fulgt retningslinjerne og roser forældre, børn og personale for at håndtere situationen roligt.
Annonce

Esbjerg: Mandag morgen måtte Bakkeskolen Cosmos sætte gang i det helt store beredskab, da der lød meldinger om, at en elev fra 4. klasse er smittet med corona.

Det var elevens forældre, der kontaktede skolen, og det igangsatte en køreplan, der resulterede i, at 15 klassekammerater og tre voksne er sendt hjem i isolation. De skal nu testes for corona og må først vende tilbage til skolen, når de kan fremvise en negativ test.

Der er dog allerede kommet svar fra nogle få af de øvrige elever, og indtil videre er der ikke andre smittede. Skoleleder for Cosmos, Morten Mærsk Schmidt forsikrer, at man har gjort alt, hvad man kunne for at undgå yderligere spredning.

- Vi har gennem hele forløbet fulgt retningslinjerne, og derfor føler vi os overbeviste om, at vi har isoleret smittekæden og sendt dem hjem, som vi skulle. Jeg vil i den forbindelse gerne rose forældrene og de ansatte for at agere stille og roligt og uden overdreven nervøsitet, siger han.

Procedure ved coronasmitte

Når en skole i Esbjerg Kommune får besked om, at en elev er smittet med corona, skal den følge en række retningslinjer fra Esbjerg Kommune og sundhedsmyndighederne.

Blandt andet skal de såkaldt "nære kontakter" identificeres.

Det drejer sig om:

- Personer, som bor sammen med den smittede.
- Personer, som den smittede person har haft direkte fysisk kontakt med (for eksempel kram).
- Personer, som kan have haft direkte kontakt med smittefarlige sekreter fra den smittede person – for eksempel er blevet hostet på eller har berørt brugt lommetørklæde.
- Personer, som den smittede person har haft tæt kontakt med (for eksempel ansigt til ansigt) inden for én meter i mere end 15 minutter (eksempelvis samtale med personen).

Disse sendes hjem i selvisolation og vender først tilbage på skolen, når de er testet negativ for corona.

Skolen udsender efterfølgende et brev til til forældre til nære kontakter, ansatte på skolen og forældre til de øvrige elever på skolen.

Annonce

Gode retningslinjer

De hjemsendte er de såkaldt ”nære kontakter”, der ifølge sundhedsmyndighederne dækker over personer, som bor sammen med den smittede, dem som den smittede har haft direkte fysisk kontakt med, personer, som kan have haft direkte kontakt med smittefarlige sekreter fra den smittede person og personer, som den smittede person har haft tæt kontakt med inden for én meter i mere end 15 minutter.

Allerede få timer efter smitten var blevet konstateret, var de pågældende personer sendt hjem i isolation. Skolens øvrige ansatte såvel som forældre til andre børn på skolen har fået tilsendt et brev, hvor situationen er forklaret.

Nu afventer Bakkeskolen svar på testsvar fra de hjemsendte.

- Vi er meget opmærksomme på, at der kan opstå en søskendeproblematik, hvis flere skulle være smittet. Men det tager vi til den tid, siger Morten Mærsk Schmidt, skoleleder for Cosmosskolen.

Han er meget glad for de retningslinjer og den køreplan, som kommunen har udsendt til håndtering af coronasmitte.

- Det fungerede i det hele taget stille og roligt, og køreplanen har fungeret som et velfungerende værktøj, der har gjort, at vi har vidst præcis, hvad der skulle ske i denne situation. Så vi er også forberedt på, hvis det skulle ske igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce