Annonce
Kolding

Elev smittet med corona: Skole sender syv 8. klasser hjem

Omkring 160-170 elever på 8. årgang blev torsdag morgen bedt om ikke at komme i skole til deres sædvanlige mødetid klokken 10. Eleverne går til konfirmationsforberedelse, så foruden deres forældre ringede skolens personale også rundt til de præster, der står for konfirmationsforberedelsen for at bede dem give eleverne besked om, at de ikke skulle møde i skole. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
Kolding Realskole sendte torsdag morgen alle elever på 8. årgang hjem, efter at en elev på årgangen er blevet smittet med coronavirus.
Annonce

Kolding: Medarbejderne på Kolding Realskole fik travlt torsdag morgen, da de lidt før klokken otte fik besked om, at en elev på 8. årgang er blevet smittet med coronavirus.

Hurtigt blev der truffet en beslutning om, at man for at undgå yderligere smitte ville bede alle de cirka 160-170 elever på årgangen om at blive hjemme. Og da 8. klasse-eleverne alle først skulle møde klokken 10 torsdag, skyndte personalet på skolen sig at gå i gang med at ringe til samtlige forældre og til en række sognepræster i hele Kolding, da eleverne var til konfirmationsforberedelse før skoletid.

Skoleleder Wilhelm Hallum oplyser, at man har hjemsendt hele årgangen frem til onsdag i næste uge, da nogle af dem blandt andet er samlet til konfirmationsforberedelse og i idrætstimerne.

- Det sammenkoblet med den adfærd, som de unge stadig har, sender vi hele årgangen hjem. Selv om vi er påpasselige med at sige det til dem, er der stadig nogle, der ikke altid får sprittet hænder af, og nogle krammer hinanden. Vi reagerer, så vi ikke bliver et epicenter for smitte med vores 1000 elever, siger Wilhelm Hallum.

Annonce

Otte lærere sendt hjem

Foruden de syv 8. klasser er også otte lærere, der alle er tilknyttet den smittede elevs klasse, sendt hjem, og alle er blevet bedt om at blive coronatestet. De har dog på grund af inkubationstiden fået besked om først at blive testet fra på lørdag.

Fra fredag morgen bliver der sat onlineundervisning for alle de hjemsendte elever i gang, og den fortsætter indtil på onsdag i næste uge.

Det er anden gang i dette skoleår, at Kolding Realskole har været nødt til at sende elever hjem på grund af coronasmitte. Tidligere på måneden blev i alt fem klasser på 0. og 7. årgang sendt hjem, efter at i alt to elever på de to årgange havde fået konstateret coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce