Annonce
Haderslev

Elev undrer sig over nedlukning: - Jeg får hverken mit efterskoleår tilbage eller bliver 16 år igen

Marie Beck, 16 år gammel og elev på Vesterdal Efterskole. Privatfoto


Lokaldebat: Jeg bor i Haderslev og går i 10. klasse på Vesterdal Efterskole. Jeg sidder herhjemme fuldstændig frustreret og opgivende, ligesom resten af Danmark, og ikke mindst resten af efterskoleeleverne.

Jeg er fuldt forstående for coronavirussens konsekvenser og er klar over dens alvorlighed. Jeg er uforstående over, hvorfor vi unge ikke må komme tilbage på efterskolen. Her er vi et isoleret “samfund”, og har bestemte grupper vi færdes i.

Da vi er et lukket “samfund”, øger vi ikke smittespredningen. Inden man kommer op på efterskolen, skal man have en negativ test, og det skal man have hver gang, man skal op på skolen. Derudover kan man lave en regel om, at man bliver på skolen, det vil sige, at man ikke færdes til den nærmeste by eller strand.

Annonce

Undervisere på skolen bliver testet en gang om ugen og ser ikke andre mennesker udover eleverne, og dem der bor i deres private husstand. Derudover sidder alle med to meters afstand til timerne, samling og når man spiser. Afspritning af hænder vil være påkrævet ved alle indgange og udgange.

Dette år er et helt særligt år, og vi er villige til at betale en stor pris for, at det lykkes. Om det så er, at vi ikke må komme hjem resten af året, så må det være sådan. Hvis man ikke selv har været på efterskole, kan det måske være svært at forstå, hvorfor det betyder så utrolig meget.

Jeg er udmærket klar over, at min generation er i den mindst prioriterede gruppe lige nu. Men jeg ville ønske, I kiggede vores vej og lavede nogle alternativer for os. Ungdommen har lidt under pandemien, såvel som alle andre, og jeg får hverken mit efterskoleår tilbage eller bliver 16 år igen.

Efter min mening har ungdommen gjort et fænomenalt arbejde, velvidende at det var for nogle andres skyld. Under pandemien har der ikke været tid til selviskhed, men alle skulle finde samfundssindet frem. Er det ikke på tide, at vi unge får noget tilbage?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce