Annonce
Esbjerg

Elevator stod stille: To ældre kvinder blev spærret inde på 12. etage i højhus i ni dage

En af elevatorerne i højhusene på Mølleparkvej i Esbjerg har været ude af drift siden forrige lørdag. To beboere var derfor nærmest indespærret i deres lejligheder på 12. sal. Foto: Googlemaps
To ældre kvinder med helbredsproblemer har i ni dage ikke været ude af deres lejligheder på Mølleparkvej, fordi højhusets elevator brød sammen. Problemet var en gearkasse fra 1940'erne, og det tvang beboerne til at aflyse flere aftaler på sygehuset, ligesom de var nødt til at få familiemedlemmer til at hjælpe med indkøb.
Annonce

Esbjerg: To ældre kvinder har siddet fanget i deres lejligheder på 12. etage i højhuset på Mølleparkvej 2 i Gjesing. Det har de gjort i snart to uger, hvor de ikke kunnet handle ind og ikke komme til deres aftaler på sygehus og lignende.

En elevator var brudt sammen i en af opgangene i højhuset, så beboerne siden forrige lørdag været nødt til at tage trapperne. Og det kunne de to kvinder, der begge er over 80 år, ikke klare.

- Jeg har lungeproblemer og er dårligt gående, så jeg kunne slet ikke gå op ad alle de trapper, fortæller den ene kvinde på snart 83 år, som ønsker at være anonym.

Heldigvis fik ejendommens teknikere elevatoren i drift sent tirsdag eftermiddag, da en sammenbrudt gearkasse fra 1940'erne blev udskiftet med en ny specialfremstillet.


De har lovet, at den ville blive repareret på en uge denne gang, men det er en sludder for en sladder. Der sker ikke noget.

Frusteret beboer på Mølleparkvej efter ni dages venten inden elevatoren kørte igen


Den 82-årige beboers søn og barnebarn har indtil nu måttet køb ind for hende og tømme postkassen nede i stueplan, men hendes aftaler om prøver, kontrol og behandling på sygehuset kunne hun ikke overholde.

- Jeg har været nødt til at aflyse min aftaler, og med mine skavanker går jeg til meget af den slags, fortæller hun.

Hun har boet i ejendommen tilhørende det store svenske ejendomsselskab Heimstaden siden 2016.

- I den periode har elevatoren været ude af drift fire gange. De har lovet, at den ville blive repareret på en uge denne gang, men det er en sludder for en sladder. Der sker ikke noget, fortalte beboeren tidligere på dagen.

Annonce

Gearkasse er gået i stykker

- Det er noget gammelt lort, men de gør ikke noget for at vedligeholde ejendommen, fortalte hun bramfrit.

På en beboerside for Mølleparkvej på internettet hed det kortfattet i en driftsmeddelelse:

- Elevatoren på Mølleparkvej 2 er desværre ude af drift, da gearet i motoren er gået i stykker. Det forventes, at elevatoren vil køre igen i løbet af onsdag den 13. januar 2021.

Heimstadens medieansvarlige Marie Honoré oplyser, at man tirsdag inden fyraften fik gennemført reparationen, og at elevatoren er i drift igen.

- Vi beklager de gener, som elevatorstoppet har medført for beboerne. Elevatorerne er meget gamle, og vores driftschef fortæller, at vi forbereder udskiftning af elevatorerne i de to ejendomme på Mølleparkvej, fortæller Marie Honoré.

At reparationen af elevatoren har taget så lang tid, skyldes, at den defekte gearkasse er en model helt fra 1940'erne, som ikke produceres mere. Så man har fået speciallavet en ny gearkasse i udlandet.

- Heimstaden købte ejendommene i Esbjerg i 2018, og vores strategi er at løfte standarden på vores ejendomme, men ikke alt på en gang . Vi skifter elevatorer i år, fortæller Marie Honoré.

Den 82-årige beboer mener, at Heimstaden burde advare ældre mennesker mod lejlighederne på de øverste etager. Ældre kan ikke gå så langt op. Og så bør de vedligeholde de gamle elevatorer eller genhuse os, mens der bliver installeret nye elevatorer, mener kvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce