Annonce
Tønder

Elever øvede sig på street food

Holdet fra Marieskolen løb med sejren. Fra venstre ses Jacob Henriksen, Sahrah Lorenzen Riemke, Cecilie Møballe Frank og Lukas Ry Michelsen står med pokalen. Foto: Jacob Schultz

Elever fra tre skoler dystede om at lave god mad til Tønder Street Food Days lørdag.

Annonce

Tønder: Der var masser af god mad på Skibbroen i Tønder, da der blev inviteret til Tønder Street Food Days fredag og lørdag.

Det var der mange, der lod sig lokke af. Faktisk så mange, at de deltagende restauratører allerede fredag aften måtte melde udsolgt. Men de mange besøgende, der lagde vejen forbi Skibbroen lørdag, blev heldigvis ikke snydt af den grund.

- Vi havde lavet et estimat, der sagde 2800 enheder mad i alt til begge dage. Men vi måtte melde udsolgt allerede fredag, så det har været en kæmpe succes. Det betød så til gengæld, at der har været en del restauratører på overarbejde i nat for at forberede nye portioner til i dag (lørdag red.). Så en stor cadeau til dem, lød det fra tovholder Jesper Monsrud fra Tønder Erhvervsråd.

Marcel Wendicke fra Hotel Tønderhus var dommer i skolekonkurrencen. Han havde også selv sørget for, at de mange gæster til Tønder Street Food Days kunne få noget godt at spise. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Elever dystede

Konceptet bag Tønder Street Food Days var, at de lokale producenter og restauratører skulle tilbyde god mad til billige penge, og på den måde få vist, hvad de har at byde på. Og denne begejstring for god, lokal mad skulle også bredes yderligere ud. Derfor diskede arrangørerne også op med konkurrencer, hvor lokale amatører og skoleelever skulle dyste i madlavning.

Lørdag eftermiddag var det elever fra Marieskolen, Jejsing Friskole og Ludwig Andresen Schule, der var på scenen for at kreere madkunst.

- De har alle fået udleveret en kasse med de samme råvarer, og har så fået til opgave at kreere noget lækkert mad, forklarede Jesper Monsrud.

Eleverne lavede mad fra middag og to timer frem, og herefter var der lagt op til afgørelsens time.

Marcel Wendicke fra Hotel Tønderhus var dommer, og selvom han var imponeret over alle elevers indsats, så var han alligevel ikke i tvivl om, hvem der skulle løbe med sejren.

- Den her menu vinder totalt på smag. Der er så meget træk i den. Og så har maden masser af karisma, lød de flotte ord fra dommeren til de fire elever fra Marieskolen, der med kyllingesuppe og små pakker af krydret kyllingekød, kunne kalde sig vindere af konkurrencen.

Street Food Days skabte god stemning på Skibbroen i Tønder. Her er det elever fra Marieskolen, der fejrer sejren i madlavningskonkurrencen for skoleelever. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Lokale råvarer i fokus

Udover at udbrede kærligheden til mad og madlavning, og samtidig sørge for, at borgerne bliver præsenteret for, hvad de lokale restauratører har at byde på, har initiativtagerne til Tønder Street Food Days også en anden dagsorden. De håber, at Tønder Street Food Days kan være med til at øge opmærksomheden omkring brugen af de lokale råvarer.

- Det er selvfølgelig den anden side af det. Vi fra Erhvervsrådet vil gerne have endnu flere lokale producenter, og derfor har vi også forsøgt at få restauratørerne til at fokusere på de lokale råvarer. Det er nok endda noget, vi vil lægge endnu mere vægt på næste gang, konstaterer Jesper Monsrud.

Og der bliver arrangeret Tønder Street Food Days næste år, lover han.

- Det tror jeg godt, jeg kan love, konstaterer han.

Skoleelevernes madlavnings konkurrence trak en del folk til. Og mange skulle naturligvis også gemme øjeblikket for eftertiden ved at snuppe et foto på mobilen. Foto: Jacob Schultz
Efter konkurrencen var der smagsprøver til store og små. Og var man mere sulten, kunne man slå sig løs i de mange andre madboder. Foto: Jacob Schultz
De stolte forældre overværede naturligvis også madkonkurrencen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce