Annonce
Tønder

Elever dystede på skibakken i Løgumkloster

Efterskoler dyster om DM i freestyle-disciplinen jib. På billedet ses Sportseferskolen Sines skilærer, Janus Hecht. Fotograf: André Thorup

36 efterskoleelever fra hele lande dystede torsdag i freestyle-skidisciplinen jib på Sines egen skibakke. Det var første gang, at efterskolernes DM i jib fandt sted.

LØGUMKLOSTER: Selv om det lyder som en joke, så blev DM i skidisciplinen jib for efterskoler afviklet i Løgumkloster torsdag. Selv om de 36 deltagere var klædt i skiudstyr, hjelm og havde skiene på fødderne, så var der ikke brug for sne, som mange ellers forbinder med ski.

Sportsefterskolen Sine har nemlig fået opført sin egen skibakke - en seks-otte meter højhøj - der gav afsæt for deltagerne.

Jib er sin helt egen disciplin inden for freestyle. Det er lidt som at se skateboardere køre ned ad ramper eller trappegelændere. På banen ved sportsefterskolen var der lagt pvc-rør ud og bænke ud, som deltagerne kunne kure ned ad - ligesom underlaget af kunststof gjorde det muligt at glide uden sne.

Annonce
De fleste af de 36 deltagere stillede op med ski på. Nogle havde dog taget snowboardet med til Løgumkloster. Foto: André Thorup

Adrenalinkick

Sine havde udtaget to elever til konkurrencen - Victor Bruus og Marinus Bjørnild.

Sidstnævnte har stået på ski hele livet. Det startede med langrend, så blev det alpint, offpiste og nu jib.

- Det er fedt. Dit adrenalin kommer højere op, siger den 16-årige elev, der stammer fra Svendborg.

Skiudstyret til jib adskiller sig fra vanligt skiudstyr ved at skiene er såkaldte twintip-ski. Det vil sige, at de brede skis ender vipper op både for og bag.

Skilærer på Sine, Janus Hecht, glæder sig over, at skisporten er i fremgang i Danmark og rammerne ved Sine.

Der var bænke og pvc-rør på banen, som deltagerne skøjtede ned ad. det kan sammenlignes lidt med en skateboarder, der tager den ned ad et trappegelænder. Foto: André Thorup

Flere skoler bag

- Der går 10 elever på linjen i år, til næste år bliver vi 33, siger Janus Hecht, som samtidig er glad for, at det for første gang lykkedes at afvikle DM i jib for efterskoler.

- At vi kan samle så mange deltagere varsler noget nyt for sporten, siger efterskolelæreren og sammenligner forholdet mellem ski og jib med mountainbike og landevejscykling, eller hiphop og ballet.

Ved det første DM deltog elever fra Oure Efterskole, Aabybro Efterskole, BGI akademiet, Sjælsølund Efterskole, Adventure efterskolen og naturligvis Sine. Bag selve eventen stod foruden de seks efterskoler, Dansk Skiforbund, herunder foreningen Freestyle Kraftcenteret og Nautic Surf.

Deltagerne kom fra seks efterskoler fra hele landet. Foto: André Thorup
Victoria Vorre fra Sjælsølund sportsefterskole var som de andre klædt i skitøj med tilhørende hjelm. Foto: André Thorup
Det var første gang at DM i jib for efterskoler blev afviklet. Fotograf: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce