Annonce
Trekantområdet

Elever er ikke tilfredse: Utilstrækkelig bustrafik mellem Skærbæk til gymnasiet

Fredericia Kommune vil ændre bustiderne om morgenen, så de passer bedre til de elever fra Skærbæk, som går på Fredericia Gymnasium. Men det kniber stadig om eftermiddagen, lyder det fra dem. Arkivfoto:Angelina Owino
Hver morgen må studerende fra Taulov-Skærbæk-området med bussen 84 minutter, før det ringer ind på gymnasiet. Derfor ønsker eleverne handling, så transporttiden mindskes både morgen og eftermiddag.

Fredericia: Unge studerende fra Fredericia Gymnasium er utilfredse med de muligheder, der byder sig, når turen går fra Taulov og Skærbæk til gymnasiet. Bustider inden for voldenes grænser er tilpasset dagligdagen for eleverne, mens der uden for voldene er stor mangel på ruter.

Bustiderne er ikke lagt optimalt i forhold til mødetider, og flere udtrykker deres utilfredshed med dette. Skoledagen starter kl. 8.05, men skal transporten fra yderområdet ske via den offentlige transport, starter dagen meget før.

Bussen samler eleverne op kl. 6.41, hvorefter et skift på banegården er nødvendigt, før eleverne kan træde ind ad gymnasiets døre 7.25 - 40 minutter før skoledagen starter, og de resterende elever møder ind til dagens moduler.

Når skoledagen slutter, 13.25, 14.20 eller 15.15, opstår problematikken med den offentlige transport igen. Bussen mod Taulov og Skærbæk går en gang i timen, og der er derfor yderligere op til en times ventetid, når skoledagen slutter, og en eftermiddag og aften med fritidsjobs, lektier og efterfølgende afleveringer venter.

Om de manglende busser til gymnasiet siger 2.g-eleven Laura Daugaard Madsen fra Skærbæk:

- Hvis jeg først har fri kl. 15.15, som jeg har de fleste dage, har jeg ikke mulighed for at nå på arbejde kl. 16.15, da bussen kun går en gang i timen og ikke er koordineret med vores moduler.

Annonce

Hvis jeg først har fri kl. 15.15, som jeg har de fleste dage, har jeg ikke mulighed for at nå på arbejde kl. 16.15, da bussen kun går en gang i timen og ikke er koordineret med vores moduler.

Laura Daugaard Madsen, elev på Fredericia Gymnasium.

Ønske om ændret busplan

Derfor er det et stort ønske for mange af gymnasieeleverne fra Taulov og Skærbæk, at busplanen ændres, så bussen enten går flere gange i timen eller bliver rykket, så den er bedre tilpasset en hverdag på gymnasiet.

Fredericia Kommune har taget et skridt i den rigtige retning. I budgetforliget for 2020 lyder det: ”Der etableres en ekstra busafgang mellem Skærbæk og Fredericia Gymnasium, således at der hver morgen vil være bedre forbindelser for elever, der skal møde ind på uddannelsen.”

I forbindelse med dette udkast siger Tobias Sadolin Hougaard fra 2.g.

- Jeg synes bestemt, at udkastet til etableringen af den ekstra busafgang er et skridt i den rigtige retning og en forbedring af den nuværende situation. Dog er det bare ikke nok. Problemet opstår igen hver eftermiddag, hvor ventetiderne endnu en gang presser sig på. Det optimale ville være at få rykket bustiderne, så de var bedre koordineret – også med skoledagens afslutning. Et håb kunne være, at Sydtrafik, gymnasiets elever, kommunen og gymnasiets ledelse satte sig sammen om en bedre løsning på den nuværende bussituation.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce