Annonce
Tønder

Elever er på mobilen døgnet rundt

De store elever på Marieskolen er på telefonen nærmest døgnet rundt. Især de sociale medier følges intenst - op til 50 gange i døgnet. Foto: Scanpix

En miniundersøgelse blandt de største elever på Marieskolen viser, at eleverne følger de sociale medier døgnet rundt via mobiltelefonen. Snapchat er de unges foretrukne medie.

Annonce

TØNDER: De unge er altid på mobilen, siger man. Og ja, der er noget om snakken. Det viser en lille, uvidenskabelig undersøgelse, som skolepraktikant Julie Krag har lavet under sin praktikuge på JydskeVestkysten.

De største elever i 7. og 8. klasse på Marieskolen blev i en spørgeskemaundersøgelse spurgt til deres mobilvaner og brugen af sociale medier som Facebook, Instagram, YouTube og Snapchat.

Godt halvdelen af eleverne i de to klasser - 21 af 38 - har svaret på den lille undersøgelse. Og svarene overrasker måske ikke. I hvert fald svarer samtlige elever, at de følger de sociale medier på mobilen.

Og de sociale medier er det første, der bliver tjekket på mobilen om morgenen og det sidste, de unge ser på, før de lader hovedet ramme hovedpuden.

Annonce

Populære Snapchat

En enkelt svarer i undersøgelsen, at han sagtens kan finde på at tjekke Snapchat klokken tre om natten. Og netop Snapchat er det foretrukne sociale medie blandt deltagerne i undersøgelsen.

Hele 70 procent af eleverne svarer, at de som det første tjekker Snapchat om morgenen, mens 20 procent svarer at de primært følger Facebook. Men som regel følger de unge flere af medierne sideløbende.

For at vende tilbage til det med, at de unge altid er på mobilen. Selv om eleverne på Marieskolen ikke må bruge mobiltelefonerne i timerne, så lykkes det alligevel for de unge at tjekke de forskellige sociale medier ganske hyppigt. Af svarene fremgår det, at nogle af de unge tjekker de sociale medier over 50 gange i døgnet.

Annonce

Mobil-kodeks

Ligesom på andre af kommunens folkeskoler har man på Marieskolen udarbejdet en mobilpolitik. Politikken er nedskrevet i et såkaldt kodeks, som eleverne skriver under på ved skolestart. Hvis kodekset ikke overholdes, inddrages mobiltelefonen og placeres på ledernes kontor. Har skal den blive indtil skoledagen er overstået.

- Det er tydeligt at se, hvis en elev er uopmærksom på noget andet i timen, og det er derfor, vi har indført den politik, siger den ene af lederne, Birgitte Klippert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce