Annonce
Kolding

Elever fra Brændkjærskolen dykker ned i vandets hemmeligheder

I forløbet har eleverne fra Brændkjærskolen fokus på vandets vigtighed og sårbarhed. Uden vand, intet liv. Vandet har været med til at skabe landskabet i og omkring Kolding. Og grundvandet er vigtigt for drikkevandet. PR-foto: Astra

Kolding: I uge 39 tager elever fra Brændkjærskolen de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på vandets vej gennem Kolding Ådal. Idéen er ved hjælp af modellering og undersøgelse at give eleverne en viden om vandets vej fra landskabsdannelse til rensningsanlæg. Det sker i forbindelse med den nationale Naturvidenskabsfestival, som i år har fokus på grundlaget for alt liv på kloden - vand.

Eleverne skal på enten en vandring eller en cykeltur gennem Kolding Ådal. Undervejs vil en naturvejleder fortælle om landskabets tilblivelse og lave en vandkvalitetsundersøgelse sammen med eleverne. Eleverne besøger også vandkraftværket Harteværket og det lokale rensningsanlæg.

Skolen vil blandt andet gerne give eleverne viden og kompetencer, som de kan tage med sig ud i livet og bruge til gavn for vand, klima og miljø.

Brændkjærskolen har søgt og fået bevilget 14.650 kroner til indkøb af udstyr til undersøgelser af Naturvidenskabsfestivals Uddelingspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce