x
Annonce
Kolding

Elever fra Brændkjærskolen dykker ned i vandets hemmeligheder

I forløbet har eleverne fra Brændkjærskolen fokus på vandets vigtighed og sårbarhed. Uden vand, intet liv. Vandet har været med til at skabe landskabet i og omkring Kolding. Og grundvandet er vigtigt for drikkevandet. PR-foto: Astra

Kolding: I uge 39 tager elever fra Brændkjærskolen de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på vandets vej gennem Kolding Ådal. Idéen er ved hjælp af modellering og undersøgelse at give eleverne en viden om vandets vej fra landskabsdannelse til rensningsanlæg. Det sker i forbindelse med den nationale Naturvidenskabsfestival, som i år har fokus på grundlaget for alt liv på kloden - vand.

Eleverne skal på enten en vandring eller en cykeltur gennem Kolding Ådal. Undervejs vil en naturvejleder fortælle om landskabets tilblivelse og lave en vandkvalitetsundersøgelse sammen med eleverne. Eleverne besøger også vandkraftværket Harteværket og det lokale rensningsanlæg.

Skolen vil blandt andet gerne give eleverne viden og kompetencer, som de kan tage med sig ud i livet og bruge til gavn for vand, klima og miljø.

Brændkjærskolen har søgt og fået bevilget 14.650 kroner til indkøb af udstyr til undersøgelser af Naturvidenskabsfestivals Uddelingspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce