Annonce
Tønder

Elever fra hele kommunen dystede i hurtighed og skills

Der var god gejst på EUC Syd torsdag, hvor kommunemesterskabet i skills for 8.-klasser blev afviklet. Eleverne skulle gennemføre seks discipliner for at komme i mål. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Elever fra alle Tønder Kommunes offentlige og private skolers 8.-klasser deltog torsdag i kommunemesterskaberne i skills. På EUC Syd skulle eleverne både piske æggehvider, gå på stylter og samle et minispær.

TØNDER: Elever fra alle Tønder Kommunes privat-, fri- og folkeskolers 8.-klasser deltog torsdag i kommunemesterskaberne i skills på EUC Syd i Tønder.

På tid skulle eleverne udføre seks forskellige øvelser på tid - lige fra at skille to æg og piske hviderne, skrue et par stylter på og gå en lille tur, samle et skraldestativ og sy to knapper fast på et stykke stof.

Første indledende runde stod mellem skoler fra tre af kommunens 8.-klasser. Det tog ikke lang tid, før holdet bestående af Agerskov Kristne Friskoles Niklas Nørgaard, Nadia Hansen og Rackel Nørgaard, lagde sig i front fra start og sluttede længder foran holdet fra Tønder Overbygningsskole.

Og vinderne er:

Nummer 1 og kommunemestre i skoleskills: Team Lones, Tønder Overbygningsskole, med Albert, Amalie og Mia Amalie.

Nummer 2: The Pineappels, Agerskov Kristne Friskole, med Rachel, Niklas og Nadia.

Nummer 3: Team JKM, Tønder Overbygningsskole, med Lukas, Karla og Mathilde.

Vinderholdet skal repræsentere Tønder til DM i Skoleskills, der afvikles i Bellacenteret den 17. januar.

Speed-stacking

Holdets ene dreng var begejstret for indsatsen, selv om trioen havde været udfordret.

- Det sværeste var at lave syningen. Vi lavede en fejl undervejs, så tråden knækkede, sagde Niklas Nørgaard umiddelbart efter den sikre sejr i den indledende runde var i hus.

Klassekammeraterne havde heppet med på sidelinjen, og begejstringen var stor, da AKS-eleverne som de første på stylter gik over målstregen.

- Det var godt - men ikke perfekt, konstaterede Mikkel Thomsen, der ellers så ud til at være helt oppe at flyve over sejren.

Holdene i de tre indledende runder skulle alle gennem samme udfordringer, der startede med et mini-tagspær, der skulle saves til og samles. Derefter fulgte: to knapper, der skulle syes på et stykke stof, speed-stacking (stabling, red.) af en række plastikkopper, et skraldestativ, der skulle samles, to æg, hvor hvider og blommer, skulle skilles og hviderne piskes stive.

- Det er vigtigt, at hviderne skilles helt fra blommen, ellers kan hviderne ikke piskes stive, forklarede faglærer Arne Tranberg under konkurrencen.

Til sidst skulle eleverne samle et par stylter og gå nogle få meter over målstregen.

Annonce

DM i Skoleskills

Forud for mesterskaberne i skills har repræsentanter fra EUC Syd, SOSU Syd og Tønder Handelsskole siden sommerferien besøgt elever i 8. klasserne i Tønder Kommune. Her har eleverne fået en orientering om mulighederne for en erhvervsuddannelse, krav, opbygning og ikke mindst de mange muligheder for at gøre karriere.

Ud over dette, så har eleverne kæmpet i seks forskellige discipliner, som har relation til forskellige erhvervsuddannelser.

Vinderne af torsdagens dyst blev Team Lones fra Tønder Overbygningsskole, der vandt foran trioen fra Agerskov Kristne Friskole.

DM i Skoleskills afvikles i Bellacenteret til januar.

Holdet fra Tønder Overbygningsskole samler her et skraldestativ. Bagefter skulle posen monteres korrekt, før opgaven var fuldført. I finalen vandt Team Lones over konkurrenterne fra Agerskov og det andet hold fra overbygningsskolen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Rackel Nørgaard overlader stylterne til Niklas Nørgaard. Hun nåede næsten over målstregen i første forsøg, men det var ikke nok til at blive godkendt. Holdet vandt den indledende runde og blev nummer to i finalen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Tilskuerne på sidelinjen havde masser af opmuntrende ord og kampråb med hjemmefra. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Første opgave i kommunemesterskabet i skills var samlingen af et mini-spær. Først skulle træet skæres i smig og siden samles med klamper. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kommunemesterskabet i skills blev afviklet på EUC Syd torsdag. Deltagerne kom fra 8.-klasser fra fri-, private og offentlige skoler i Tønder Kommune. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kommunemesterskabet i skills blev afviklet på EUC Syd torsdag. Deltagerne kom fra 8.-klasser fra fri-, private og offentlige skoler i Tønder Kommune. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kommunemesterskabet i skills blev afviklet på EUC Syd torsdag. Deltagerne kom fra 8.-klasser fra fri-, private og offentlige skoler i Tønder Kommune. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse: Første slag i byrådssalen - her er kompromis-borgmesterens største udfordringer

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Sydjylland

Nu får vi friheden tilbage, men følelserne er blandede:  - Hvis pandemien er slut, skal jeg se det, før jeg tror det

Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce