Annonce
Sønderborg

Brug for at føle sig nyttige: Elever fra ungdomsskole prøver kræfter med detailbranchen

Det er godt for unge at have et fritidsjob, viser forskningen. Pressefoto
Udvalgte unge skal i gang med et træningsforløb i Fakta Kløvermarken. Målet er, at give dem mod på uddannelse, øget selvtillid og bedre muligheder for at få et fritidsjob.

Sønderborg: Projektet Coop Crew er kommet til Sønderborg Kommune, hvor Sønderborg Ungdomsskole i samarbejde med Fakta Kløvermarken skal give unge mod på uddannelse, øget selvtillid og bedre muligheder for at få et fritidsjob.

- I Sønderborg Kommune har vi nogle unge mennesker, som har brug for at komme ud og blive en del af et arbejdsfællesskab og føle sig nyttige et sted. Når man har et fritidsjob, følger der også et ansvar med, og det er et ansvar, der også kan bruges i mange andre sammenhænge. Derfor glæder vi os rigtig meget i Sønderborg Ungdomsskole til at få de unge i gang med Coop Crew, udtaler Ole Rasmussen, leder af Sønderborg Ungdomsskole i en pressemeddelelse.

I Sønderborg Kommune har vi nogle unge mennesker, som har brug for at komme ud og blive en del af et arbejdsfællesskab og føle sig nyttige et sted.

Ole Rasmussen, leder af Sønderborg Ungdomsskole

I Coop Crew deltager udvalgte unge i et træningsforløb i en lokal fakta-butik. Her får de træning og kompetencer til at arbejde i en detailbutik. Træningen skal være med til at ruste de unge til at komme ud på arbejdsmarkedet og give dem lyst til at uddanne sig.

Annonce

Godt at have et fritidsjob

Det er godt for unge at have et fritidsjob. Så simpelt er det. Forskningen viser, at unge med et fritidsjob får bedre karakterer, har mindre fravær og kommer hurtigere i gang med en ungdomsuddannelse.

Erfaringen viser, at de ekstra timer, der bliver lagt i de unges fritid, giver dem struktur, større selvværd og en følelse af ansvar. Flere af de unge får øjnene op for, at mange af de kompetencer de har lært i skolen, rent faktisk kan bruges på arbejdsmarkedet.

Coop Crew er et landsdækkende seksårigt udrulningskoncept, der løber fra 2019-2025. Projektet har en stor bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 27.6 mio. kr. og skal sikre unge i 9. og 10. klasse en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem et øget skoleengagement.

I alt vil flere end 3.500 unge i 27 kommuner blive en del af projektet.

Annonce

Gode erfaringer fra Tønder

Projektet er ikke ukendt i regionen. Coop Crew kører allerede i Tønder med gode erfaringer, og nu er det så medarbejdere fra Fakta Kløvermarken, som fra uge 43 står klar til at tage imod 12-16 elever fra Sønderborg Ungdomsskole.

- Jeg glæder mig til at være en del af Coop Crew og til at være med til at motivere unge mennesker til at søge et fritidsjob og måske påvirke deres udvikling i en positiv retning. Jeg håber selvfølgelig, at flere af de unge får mod på et fritidsjob i fakta, da vi mangler gode og stabile servicemedarbejdere, udtaler Birgit Smidemann, butikschef i Fakta Kløvermarken.

I løbet af det næste år skal Coop Crew-projektet give mere end 550 unge erfaring med fritidsjob. Det samlede mål er, at minimum 50 procent af de unge som deltager i projektet, efterfølgende får et fritidsjob i Coop eller et andet sted.

Derfor får de også hjælp og træning af ungdomsskolen i at lave et CV, skrive en jobansøgning og gå til jobsamtaler, når de har været igennem træningsforløbet hos Fakta. Ved projektperiodens afslutning er det hensigten, at Sønderborg Kommune forankrer indsatsen som et fast tilbud til unge.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Ulkebøldam: Rensningen er begyndt, men slutdato er stadig ukendt

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sønderborg

Udvist fra Danmark: 27-årig udlænding dømt i narkosag

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Annonce