Annonce
Vejen

Elever har fået lektioner i privatøkonomi

Michael Nim, der er personlig Rådgiver i danske Banks afdeling i Vejen, har i den forgangne uge været på besøg på flere af skolerne i Vejen Kommune. Fredag besøgte han Brørupskolen. Foto: Søren Dippel
En privatrådgiver fra Danske Bank i Vejen har undervist folkeskoleelever om at tage de rette økonomiske beslutninger. Årets Pengeuge i skolerne gennemføres i samarbejde med Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening.

Brørup: For sjette år i træk har eleverne i flere end 720 danske skoleklasser deltaget i årets Pengeuge, og Michael Nim, der er personlig Rådgiver i danske Banks afdeling i Vejen, har i den forgangne uge været på besøg på flere af skolerne i Vejen Kommune. Fredag besøgte han Brørupskolen.

- Det har været en rigtig god Pengeuge med eleverne. De har deltaget aktivt i undervisningen og havde både relevante kommentarer og relevante spørgsmål. Vi kom godt rundt om nogle af de vigtige økonomiske emner som for eksempel budget, opsparing, lån og renter, siger Michael Nim.

Han fortæller, at Danske Banks medarbejdere i Pengeugen har undervist 384 skoleklasser rundt om i landet. Det er således sjette år, banken bakker op om begivenheden.

- Det er vigtigt at styrke unges viden om penge og privatøkonomi, så de kommer godt fra start, når de selv skal i gang med at tage økonomiske beslutninger.

Et af de økonomiske emner, som er vigtigt at kende til, er også at vide, hvordan man kan risikere som dårlig betaler at havne i RKI-registret. Ifølge nye tal fra Finans Danmark er knap 50.000 unge mellem 18 og 30 år i dag registret i RKI.

Annonce

Pengeugen

Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening afholder hvert år Pengeuge.

I 2019 afholdes Pengeuge den 11.-15. marts (uge 11).

Formålet er at øge den finansielle forståelse i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse).

Under Pengeugen underviser gæsteundervisere fra landets banker på skolerne.

Al gæsteundervisning følger de officielle retningslinjer og uden virksomhedslogoer.

Danmarks første Pengeuge fandt sted i marts 2014.

Læg et budget

Michael Nim fortæller, at et af Pengeugens mål er netop at reducere antallet af unge, der kommer i RKI og mister kontrollen over deres egen økonomi eller lander i gældsfælden. Og her et budget et meget vigtigt værktøj til at få styr på økonomien.

- Det er helt afgørende, at eleverne lærer at lægge et budget med alle indtægter og udgifter, så de får et overblik over deres økonomi.

Michael Nim har også et godt råd, der kan være med til at hjælpe unges drømme godt på vej, for ved at lægge et lille beløb til side hver måned, kan man nå langt.

Bag initiativet til Pengeugen står Finans Danmark, der sammen med Danmarks Matematiklærerforening har udarbejdet undervisningsmaterialet. Målet med undervisningen er at få privatøkonomi til at stå klart på lystavlen hos de ældste elever i grundskolen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce