Annonce
Tønder

Elever i specialklasser kan nu også holdes hjemme

Tidligere var der mødepligt for elever i specialklasser og specialskoler. Men nye corona-retningslinjer har nu gjort det muligt for forældrene at holde børnene hjemme efter aftale med skolerne. Foto: Cecilie Spottog Petersen
Der har tidligere været mødepligt i skolerne for elever i specialklasser. Men nye retningslinjer gør det nu muligt, at forældre i samarbejde med skolerne kan holde børnene hjemme.

Løgumkloster: Ved denne nedlukning af Danmark, var der i første omgang mødepligt for elever, der går i specialklasse eller specialskoler.

Det er positivt, at elever med særlige behov får lov til at møde ind i klasselokalerne for at modtage undervisninger.

Det mener Gitte Lauesen, der er afdelingsleder for specialklasserne på Løgumkloster Distriktsskole.

- Eleverne er vant til struktur og rutiner, så på den måde er det ikke mere besværligt for os (Løgumkloster Distriktsskolen, red.), at vi i hverdagen skal spritte af og holde afstand, forklarer Gitte Lauesen.

Men der kan også være tilfælde, hvor børnene har det bedst ved at være hjemme.

Det giver en ny corona-retningslinje nu mulighed for.

Det er nemlig blevet muligt for forældrene i samarbejde med skolerne at beslutte, at børnene skal blive hjemme. Det gælder for elever, der er hjemsendt med corona-symptomer eller venter på testsvar. Men der kan også være tale om andre særlige forhold, der betyder, at det bedste for barnet er at modtage undervisning hjemmefra.

Annonce

Registrering

De nye retningslinjer præciserer også, at afstandskravene generelt ikke gælder i grundskolen, men anbefalingen er, at der stadig holdes to meters afstand i den stillesiddende undervisning. Eleverne må dog være tættere på hinanden i frikvarterer eller ved gruppearbejde. Her er anbefalingen, at det er faste grupper af børn, der er i tættere kontakt med hinanden.


Eleverne er vant til struktur og rutiner, så på den måde er det ikke mere besværligt for os (Løgumkloster Distriktsskole, red.) i hverdagen, at vi nu skal spritte af og holde afstand.

Gitte Lauesen, afdelingsleder for specialklasserne på Løgumkloster Distriktsskole


På Løgumkloster Distriktsskole registrerer man samtidig, hvem der møder ind, og hvem man har aftalt, bliver hjemme. Denne registrering sendes videre til Tønder Kommune, så der er styr på, hvilke elever der er hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den nye skole i Skærbæk

Annonce