Annonce
Esbjerg

Elever kommer tilbage til næsten normal skolegang

Nødundervisningen fra før sommerferien fjernes, så eleverne fra onsdag kan se frem til en mere normal skoledag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Nødundervisningen er ophørt, og dispensationen for at undervise i fag, hvor det kunne svært at overholde covid-19-afstandskravene, er faldet væk. Elever, der onsdag møder i skole efter sommerferien, kan se frem til en mere normal skoledag.
Annonce

BRAMMING / RIBE: Når folkeskolerne onsdag begynder efter sommerferien i Esbjerg Kommune, skal eleverne igen undervises i samtlige fag, som hører til på deres årgang.

Sådan var det ikke, da eleverne i april og maj vendte tilbage til folkeskolerne fra måneders fjernundervisning på grund af corona. Dengang fik skoler dispensation – en såkaldt nødundervisning – hvor skolerne ikke behøvede undervise i fag, hvor afstandskravene ikke kunne overholdes.

Men sådan er det ikke længere, forklarer skoleleder Jan Lagoni fra Fortunaskolen med fem afdelinger i Bramming, Grimstrup, Gørding og Vejrup.

- Den væsentligste ændring er, at vi nu skal undervise i alle fag, og det skal være med hele klassen som udgangspunkt, siger Jan Lagoni og forklarer, hvordan alle elever vil få en genopfriskning af, hvordan de skal forholde sig, for ikke at blive smittet når de møder i skole.

Annonce

Skal passe på

- Vi starter op på en normal skole, men vi skal stadig passe på. Afstandskravet er ikke gældende i klasserne, men i frikvartererne holder vi de enkelte årgange adskilt. Vi har anvist områder i skolegården, hvor de enkelte årgange må være. Det gjorde vi også før sommerferien, og det lykkedes rimeligt godt.

Jan Lagoni forklarer, hvordan Fortunaskolen endnu ikke har haft tilfælde af coronasmitte, men at man har en beredskabsplan, man kan hive ud af skuffen, hvis en elev bliver smittet.

I Ribe melder skoleleder på Vadehavsskolen, Anita Jørgensen, om god energi og en positiv indstilling fra lærerne. Også her er den største ændring den ændrede nødundervisning, så eleverne må være i egne klasser og faglokaler.

- Vi skal fortsat begrænse at blande for mange elever, og i de tilfælde, hvor det ikke kan undgås, skal vi overholde afstandskrav og hygiejne, og så skal vi også kunne spore en eventuel smittegruppe, så derfor forventer jeg, at vi kommer til at fortsætte med lignende retningslinjer som før sommerferien, siger Anita Jørgensen.

Annonce

Gode erfaringer

Corona er selvsagt også i fokus på Vittenbergskolen i Ribe, hvor man fortsætter med en del af de gode tiltag, der var før ferien, forklarer pædagogisk leder for undervisning, Anna Kirstine Villadsen.

- Eleverne vil fortsat være ude i alle frikvarterer og får tildelt en område, som er deres. Dette har vi haft gode erfaringer med, da det sikrer, at alle elever kommer ud og får positivt samvær med de nærmeste kammerater fra klassen og årgangen. Vi har hele tiden i baghovedet, hvordan vi kan opbygge en skoledag, så vi mindsker smitte, og samtidig kan smittespore såfremt der opstår et tilfælde at Covid-19, siger hun og forklarer, hvordan skolestarten på Vittenbergskolen skal foregå med flag, sang og velkomst udendørs på sportspladsen til en samlet, fælles opstart. Her må forældre til til de mindste elever være med, men kan fortsat ikke komme med ind på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce