Annonce
Sønderborg

Elever og lærere på folkeskole er testet corona-fri

8. årgang er tilbage på Nydamskolen efter at have været hjemsendt på grund af corona hos to af eleverne. Arkivfoto: Claus Thorsted
Alle 65 elever i 8. klasserne og ni lærere på Nydamskolen er tilbage igen efter have været hjemsendt på grund af to tilfælde af corona i årgangen tidligere på måneden.
Annonce

Vester Sottrup: Alle 65 elever i 8. årgang og 9 lærere på Nydamskolen er tilbage på skolen igen. De har ellers alle været hjemsendt, da to elever på årgangen tidligere har været testet positive for covid-19.

- Vi fik svar på sidste test i fredags, og de var alle negative. Skolen startede torsdag for de elever og lærere, som havde fået negative svar. I går havde eleverne blå mandag, så i dag er der normal skole igen, siger Stine Skyum, leder på Nydamskolen.

To elever i 8. klasse på Nydamskolen har været testet positiv for covid-19. Meldingen om den første elev kom onsdag den 2. september.

I første omgang blev 21 elever samt tre lærere sendt hjem. Efterfølgende smitteopsporing betød, at yderligere otte elever i udskolingen blev sendt hjem for at blive testet.

Annonce

Rigtige beslutning

Søndag den 6. september kom beskeden om, at en elev mere i samme klasse som den første corona-ramte var testet positiv med covid-19, og der blev tage nye forholdsregler.


Det viste sig at være den helt rigtige beslutning at sende så mange hjem for at undgå yderligere smittespredning

Stine Skyum, skoleleder


Efter samråd med Sønderborg Kommunes Sundhedsberedskab og med den nationale corona hotline blev hele 8. årgang derfor bedt om at blive hjemme og corona-testet.

Det drejede sig om i alt 65 elever, og dertil kom ni lærere omkring årgangen, hvor der er idræt og valghold, som går på tværs af klasserne på årgangen.

- Det viste sig at være den helt rigtige beslutning at sende så mange hjem for at undgå yderligere smittespredning, for heldigvis ser det ikke ud til, at andre elever eller lærere er blevet smittet, siger Stine Skyum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce