Annonce
Haderslev

Elever og lærere på Sdr. Otting flytter i næste uge - forældre klar til at hjælpe med flytning

Henrik Rønnow (S), der er formand for børn og familie i Haderslev Kommune, har fået henvendelse fra flere forældre til unge på Sdr. Otting Kløvermarken, som er parate til at hjælpe med hurtigt at flytte ud i de midlertidige pavilloner.

HADERSLEV: - Hvis alting flasker sig, så flytter elever og lærere på Sdr. Otting Skole på Kløvermarken tilbage i de midlertidige pavilloner tirsdag eller onsdag i næste uge. Sådan siger områdechef Rasmus Andreassen til JydskeVestkysten, der lige nu holder møde med lærerne på skolen.

- Jeg tager derud i spisefrikvarteret for at orientere om den seneste udvikling og det nyeste planer, så de får en samlet orientering, fortalte Rasmus Andreassen inden frikvartersmødet.

Selv om alle arbejder på højtryk, vil der gå en uges tid, inden man kan flytte, da det med at flytte smartboards, trække strøm og sikre wifidækning kræver ekspertise. Alene opvarmningen af de tomme pavilloner vil tage to dage.

- Det er ikke bare lige at flytte nogle borde og stole, det er jeg blevet klar over, erkender Rasmus Andreassen.

Annonce

Forældre vil være med

De unges forældre er ellers parate til at bidrage til en hurtig flytning. Henrik Rønnow har her til formiddag fået mails fra flere forældre, der har tilbudt deres hjælp til at flytte, og han har stor ros til overs for forældrene:

- De er gået så konstruktivt ind i det her. Jeg har fået besked om, at der kan stå 50 forældre til rådighed, og den besked har jeg givet videre til Haderslev Kommunes afdeling Anlæg og Ejendomme, der lægger planen for flytningen.

Der arbejdes samtidig på meget hurtigt at få arrangeret et orienteringsmøde for skolens forældre.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce