Annonce
Tønder

Elever opdagede brand: Skole gennemfører al undervisning

Tønder Frivillige Brandværn var søndag massivt til stede ved overbygningsskolen, hvor der var voldsom røgudvikling. Branden i en laserskærer blev hurtigt slukket. Foto: Flemming Andersen
Tønder Overbygningsskoles læringscenter er lukket mandag, men al undervisning kan gennemføres på skolen. Det var en laserskærer købt for præmiepenge, der brændte søndag aften.

Tønder: Al undervisning kan gennemgøres mandag på Tønder Overbygningsskole, hvor en brand brød ud søndag aften i læringscenteret - skolens bibliotek.

Det fortæller filialskoleleder Marianne Havemose, der selv var til stede ved skolen søndag aften, efter at hun var blevet orienteret om branden.

- Jeg blev ringet op af en af mine medarbejdere, og så tog jeg herover med det samme, fortæller Marianne Havemose.

Tønder Frivillige Brandværn stod for slukningsindsatsen søndag aften, hvor et rengøringselskab også blev tilkaldt. Marianne Havemose tog hjem igen klokken 23.30 - mandag formiddag ved hun endnu ikke, hvornår læringscentret igen kan bruges.

- Lige nu ved jeg ikke ret meget andet end, at det er lukket, men vi vurderede sammen med både rengøringselskabet og brandfolkene i går, at vi kunne sagtens drive skole i dag, fortæller hun.

- Der skal lige gøres rent, fortæller hun.

Annonce

Jeg blev ringet op af en af mine medarbejdere, og så tog jeg herover med det samme.

Marianne Havemose, filialskoleleder

Købt for præmiepenge

Ved søndagens brand var det på sin vis en præmie, der gik tabt. Det var således en laserskærer, som skolen købte efter at have vundet Undervisningsmiljøprisen tidligere i år, der stod i flammer. Med prisen fulgte 100.000 kroner, og skolen brugte omkring 80.000 kroner på laserskæreren.

- Den er fuldstændig brændt ud. Og så ellers var det fyldt med røg. Det har været en voldsom varmeudvikling på den måde, at der er et vindue, kan vi se, der også er revnet, fortæller Marianne Havemose.

Branden blev opdaget af blandt andre et par elever fra skolen, og dem talte Marianne Havemose med allerede søndag aften.

- Så de ved godt, at de gjorde det godt, fortæller filialskolelederen.

Indsatsleder fra Brand & Redning Sønderjylland, Kenneth Achner, var også godt tilfreds med de unge mennesker.

- Stor ros til dem, sagde han søndag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce