Annonce
Billund

Elever på Vestre Skole laver stort marked til fordel for Danmarksindsamlingen

Malthe Bakkeskov, Lukas Nielsen og Mathias Nielsen vil gerne gøre en forskel, og de var blandt flere hold, der tirsdag var rundt i byen for at samle ind til Danmarksindsamlingen. Foto: Lise Nørgaard
Alle er velkomne i aulaen på Vestre Skole tirsdag den 17. december. Her holder 7. og 8. klasse et stort marked til fordel for Danmarksindsamlingen.

Grindsted: For Malthe Bakkeskov, Lukas Nielsen og Mathias Nielsen ventede der et par timer på cykel rundt i byen. Tirsdag tog de nemlig rundt til Grindsteds virksomheder for at samle ind til Danmarksindsamlingen og for at gøre opmærksom på, at Vestre Skoles 7.-8. klasser inviterer til stort julemarked tirsdag den 17. december. I den forbindelse lagde de også vejen forbi JydskeVestkystens lokaler - som de allerførste.

- Vi vil gerne invitere alle, der har lyst til markedet næste tirsdag, hvor eleverne sælger alt muligt fra kager til syting og dekorationer, fortalte Malthe Bakkeskov.

De havde alle meldt sig til marketingsgruppen i anledningen af projektugerne i uge 51 og 52.

- Det er spændende at komme rundt, og så er det godt at vide, at folk får noget at vide på grund af os, sagde Mathias Nielsen.

De tre håber på, at klasserne i fællesskab kan samle 10.000 kroner ind, så de kan komme på skærmen til Danmarksindsamlingen.

Den årlige indsamlingsfest afholdes i år i Vejle den 1. februar 2020.

Eleverne laver også sponsorløb, hvor eleverne i løbet af ugen - som en daglig lufter - kan løbe en tur om skolen - cirka 1 kilometer, som en sponsor så sponsorerer.

Kunne man som virksomhed eller privatperson tænke sig at støtte Vestre Skoles elever og dermed Danmarksindsamlingen, kan man indbetale et valgfrit beløb på mobilepay: 22852820 (Trine Agerbak). Ved donationer på 300 kroner og derover vises firmanavn på skolens facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce