Annonce
Esbjerg

Elever skal spille computerspil i timerne

Stor investering i Bakkeskolen med eSport, science og teknologisk udvikling.

Annonce

ESBJERG: Elektronisk sport - eSport - er et fænomen, der er inde en eksplosiv udvikling på verdensplan, og netop udøvelsen af computerspil på konkurrenceplan er en del af et budgetforslag til i alt 25 millioner kroner, som skal bringe Cosmosskolens skrantende afdeling Bakke på sporet til fremtiden.

Det bliver Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, S og SF, der sætter sig til forhandlingsbordet om det kommunale budget på mandag, og især SF er på forhånd tændt på forslaget, der omfatter en ny linje på Cosmosskolens afdeling Bakke - en idræt+-linje, der skal fokusere på nye former for idræt på højt plan med ekstraordinært gode rammer inden for sport, teknologi og videnskab.

Stor succes i Vejle

- Jeg har været på besøg på Campus Vejle og med egne øjne set, hvordan de drøner derudaf med elever, der strømmer til den linje. De er gået fra 15 elever til 120 på et par år, virksomheder står i kø for at samarbejde med dem om fremtidens arbejdskraft og udvikling af netop deres virksomhed. Det handler om e-sport, om computerspil som Counter strike og LOL (League Of Legends, red.), forklarer formanden for Børn & Familieudvalget, SFs gruppeformand Diana Mose Olsen.

Idéen er, at man sagtens kan kombinere computerspil med læring af matematik, kommunikation, programmering, dansk og fremmedsprog.

- Samtidig er det den hurtigst voksende idrætsgren i Danmark, og e-sport er også støttet at Team Danmark, ligesom den første forening er stiftet her i Esbjerg. De spillere, der er dygtige, spiller for langt flere tilskuere, end vi overhovedet kan forstille os på de gængse små fodboldstadioner, svømmehaller og hockeyhaller, og der er også større løn og gevinster til dem der slår igennem på det verdensomspændende marked, der er, forklarer Diana Mose Olsen.

Kort om

Med forslaget til i alt 25 mio. kr. over den fireårige budgetperiode skal idræt integreres i skolens hverdag. Afdeling Bakke skal indgå i et samarbejde med ungdomsuddannelserne, og det er her, der skal eksperimenters med moderne undervisningsformer og teknologiske og kreative undervisningsforløb.


  • Alle elever fra 0. til 6. klasse skal have seks lektioner idræt om ugen, og skolen får en fælles, såkaldt tonet linje i overbygningen, der baserer sig på sport, science og teknologi. De traditionelle idrætsgrene kombineres med eSport, hvor computerspil indgår i et samspil med idrætsaktiviteter.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

"Skammelige angreb": Tømrermester er overrasket over hård tone - men glæder sig over grønt lys til omstridt Fanø-byggeriprojekt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce