Annonce
Tønder

Elever underskriver mobilaftale på Marieskolen

Marieskolens leder, Birgitte Klippert, inddrager mobiltelefoner, der forstyrrer undervisningen. Mobilerne bruges af elever, der bruger de sociale medier. Arkivfoto: HCG

Marieskolen i Tønder har indført et kodeks, som eleverne skal underskrive ved skolestart. Mobiltelefoner inddrages, hvis de forstyrrer undervisningen.

Annonce

TØNDER: Mobiltelefoner og sociale medier skal ikke have lov til at forstyrre undervisningen. Det fortæller Birgitte Klippert, der er leder af Marieskolen sammen med Sara Røll.

Birgitte Klippert fortæller, at der på Marieskolen ikke bliver tolereret mobiler i undervisningstimerne. Skolens mobilpolitik går ud på, at man godt må have dem med i skolen, men under ingen omstændigheder bruge dem i undervisningen - altså bortset fra, når lærerne aktivt beder eleverne om at bruge mobilen undervisningsrelateret.

Hvis det bliver opdaget, at mobilen bruges til andet end det, der er formålet, konfiskerer læren mobilen, og den bliver lagt ind til lederne resten af dagen. Det er dog kun i 7. og 8. klasse, at det sker, fortæller Klippert. Her sker det cirka en gang om ugen, at læreren må skride til handling og inddrage en mobiltelefon. Inden eleverne starter på Marieskolen, skal de underskrive et kodeks, så de kender reglerne og konsekvensen, hvis man ikke overholder dem, oplyser Birgitte Klippert.

- Det er som om, eleverne hen af vejen har lært, at de skal lade dem blive i tasken, siger hun.

- Det er tydeligt at se, hvis en elev er uopmærksom på noget andet i timen, og det er derfor, vi har indført den politik, tilføjer Klippert.

Men det er ikke kun mobiler, der bliver inddraget, det er også computere, som på lige fod med mobilen kan bruges til sociale medier og spil. Det sker dog ikke så tit, som med mobiltelefoner, der ved inddragning lægges på ledernes kontor og først kan hentes, når dagens undervisning er slut.

Marieskolens kodeks

Uddrag af kodeks for Marieskolen:"Brug af mobiltelefoner i undervisningen er ikke accepteret uden lærerens tilladelse. Hvis eleven bruger sin telefon i undervisningen, vil læreren inddrage telefonen, og den kan derefter hentes i administrationen efter skoletid".

"Eleverne tager ikke billeder af skolens øvrige elever, personale, forældre eller gæster uden deres samtykke, ligesom eleverne ikke lægger billeder, film, navn el.lign. ud på de sociale medier uden samtykke fra de involverede".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce