Annonce
Sønderborg

Eleverne underpræsterer: Matematik-lærerne bliver opkvalificeret

Det anslås, at cirka 175 matematiklærere skal deltage i projektet. Arkivfoto: Colourbox
Der bliver nu gjort noget ved, at kommunens elever klarer sig dårligere end landsgennemsnittet ved folkeskolens prøver i matematik. Samtlige matematik-lærere skal selv på skolebænken.
Annonce

Sønderborg: Elevernes matematiske kompetencer i folkeskolen skal blive bedre i Sønderborg Kommune. Derfor skal samtlige matematiklærere nu på efteruddannelse med fokus på anvendelsen af it-værktøjer i matematikundervisningen.

- Det glæder mig meget, at vi kan sætte et så omfattende opkvalificeringsforløb i gang, der dels giver lærerne mulighed for at tilegne sig ny viden, men som også involverer de nuværende elever i et spændende forløb, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Claus Klaris (V).

Efteruddannelsen har blandt til formål at give lærerne den nødvendige tekniske baggrund for at anvende it-programmer som for eksempel regneark, et geometriprogram og et Computer Algebra System.

Danmarks Matematiklærerforening skal stå for en del af undervisningen, der sammen med it har fokus på en anvendelsesorienteret og undersøgende tilgang til matematikundervisningen.

Projektet er udledt af et lignende projekt og erfaringer fra Gladsaxe Kommune.

Det glæder mig meget, at vi kan sætte et så omfattende opkvalificeringsforløb i gang

Claus Klaris, udvalgsformand

Annonce

Støtte fra fond

Baggrunden er, at elever fra Sønderborg Kommune klarer sig dårligere end landsgennemsnittet ved folkeskolens prøver i matematik. Flere elever får karakterer under to, ligesom færre opnår topkarakter end på landsplan.

Dertil kommer, at kommunens gymnasie- og erhvervsskoler oplever, at manglende matematiske kompetencer ofte er årsagen, når en elev ikke gennemfører en ungdomsuddannelse.

- Det er vigtigt at følge med udviklingen, og selvfølgelig skal undervisningen i folkeskolen afspejle den virkelighed eleverne uddanner sig til at være en del af. It er en væsentlig del af, hvordan man i dag løser opgaver og går til en problemstilling, siger næstformand i børne- og uddannelsesudvalget, Jesper Smaling (S).

Sønderborg Kommune har et stykke tid villet opkvalificere matematik med it. Det kan nu lykkedes takket være et positivt tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om støtte til efteruddannelsen, der forventes af begynde i slutningen af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce