Annonce
Tønder

Elevflugt fra design-efterskole

I begge sine to første leveår har Højer Design Efterskole måttet sige farvel til et stort antal elever i utide. Enten fordi eleverne selv har forladt skolen, eller fordi de er blevet bortvist af skolen.

HØJER: Ledelsen på Højer Design Efterskole smed i søndags 12 elever ud for druk. For 14 dage siden blev to elever smidt på porten for en lignende forseelse. Dermed er antallet af elever på den kun to år gamle efterskole faldet fra 90 ved skoleårets begyndelse til nu 58.

Sidste år, der var skolens første, oplevede ledelsen en tilsvarende elevflugt. Her startede man året med 75 elever og endte med 49.

JydskeVestkysten erfarer desuden, at der både sidste år og i indeværende skoleår har været en endog stor udskiftning af lærere på skolen.

Skolens besyrelsesformand, Jan Bergmann, vil ikke kommentere det faldende elevantal, eller hvorfor skolen angiveligt har en stor udskiftning af lærerne. Kun de to episoder, hvor elever er blevet bortvist for at have indtaget alkohol i skoletiden, vil han udtale sig om.

En tidligere episode, hvor angiveligt fem elever blev sendt hjem på tænkepause, efter at de blev afsløret i at ryge, vil formanden ikke berøre. Dette irriterer en del forældre, der ikke forstår, hvorfor rygende elever får en tænkepause, mens elever, der ikke engang har drukket, men blot været i selskab med drikkende elever, får det røde kort og udvises prompte.

-- På skolen har man også en politik om, at man ikke må ryge. Det er en røgfri skole. Set fra min og flere andre forældres side, ligestilles rygning, alkohol, sex med mere. Rygning giver umiddelbart kun advarsler og »hjem på en tænker«, men at være en del af et hyggeligt (alkoholindtagende, red.) selskab, giver bortvisning, siger Michael Jensen, Fredericia, der er far til en bortvist elev.

En tidligere elev på skolen udtrykker tilfredshed med, at ledelsen endelig træder i karakter og bortviser elever, som bryder skolens regelsæt.

-- Det var på tide. Jeg er lettet over, at de har reageret, siger eleven, der ønsker at være anonym.

Vedkommende gik på skolen sidste år og fortæller, at det dengang nærmest herskede anarki, og at eleverne skaltede og valtede som det passede dem.

-- Lærerne kunne ikke undgå at vide, at det foregik. Eleverne drak og røg på værelserne. Men der var ingen konsekvens, kun et »husk det til næste gang«, fortæller den tidligere elev.

Annonce
Tønder For abonnenter

Tønder Forsyning investerer 60 millioner i kommunens største renseanlæg i Branderup: - Det er i hvert fald betalt tilbage på 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Tønder

Coronapas kan være på vej hos flere virksomheder: Se hvad kommunens største arbejdspladser gør

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Annonce