Annonce
Tønder

Elevtal: Folkeskolerne bløder, mens friskolerne blomstrer

Agerskov Skole (billedet) er en af de skoler, der oplever et stort fald i elevtallet efter sommerferien. Det samme gør seks andre folkeskoleafdelinger i kommunen. Modsat ser det ud hos friskolerne, hvor otte skoler vil se en stigning i elevtallet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Langt de fleste af kommunens folkeskoler kommer til at vinke farvel til elever efter sommerferien, mens fri- og privatskolerne tager imod flere elever end i indeværende skoleår.

Annonce

Tønder: Tendensen på skoleområdet i Tønder Kommune er klar: Størstedelen af folkeskolerne mister elever til det kommende skoleår, mens størstedelen af friskolerne ser en vækst i elevtallet.

Der er i alt 11 folkeskoleafdelinger i kommunen, der er fordelt på fire distrikter. På syv af afdelingerne er der fald i det samlede elevtal til kommende skoleår. Tre skoler har elevfremgang, mens specialtilbuddet Høllevang i Toftlund har samme antal elever.

Alle distrikter er ramt på nær Skærbæk Distriktsskole, der har elevfremgang og tager imod 15 flere elever.

Løgumkloster Distriktsskole har fald i Løgumkloster med 30 elever, i Bredebro med otte elever, mens Øster Højst Skole som den eneste i distriktet stiger med ni elever.

Tønder Distriktsskoles afdelinger oplever også, at elevtallet falder. Overbygningsskolen forventer således 18 færre elever, Grundskolen får et minus i elevtallet på 27 børn, og Digeskolen i Højer har ni færre elever ved næste skoleårs start. Afdelingen i Møgeltønder forventer dog et plus på fire børn mere end i indeværende skoleår.

Toftlund Distriktsskoles specialafdeling Høllevang forventer, at elevtallet forbliver status quo, mens afdeling Nyboder (i Toftlund) får 28 færre elever, og Agerskov Skoles elevtal falder med 32 børn.

Folkeskolerne

Folkeskolerne i Tønder Kommune er delt op således:Tønder Distriktsskole: Overbygningsskolen (Tønder), Grundskolen (Tønder), Møgeltønder, Digeskolen (Højer).

Skærbæk Distriktsskole: Skærbæk Distriktsskole.

Løgumkloster Distriktsskole: Løgumkloster Distriktsskole, Bredebro Filialskole, Øster Højst Filialskole.

Toftlund Distriktsskole: Høllevang (specialtilbud, Toftlund), Nyboder (Toftlund), Agerskov Skole.

Annonce

Friskolerne får flere elever

Modsat ser det ud på de frie- og private skoletilbud i kommunen. Der er i alt 12 fri- og privatskoler, hvoraf de tre er tyske skoletilbud. Hele otte skoler får flere elever efter sommerferien, end de har haft i indeværende skoleår, tre skoler vil opleve et mindre fald, og en skole forventer samme elevtal efter sommerferien.

Marieskolen i Tønder melder fem af årgangene helt fyldte efter sommerferien, og elevtallet stiger med fire elever.

På Jejsing Friskole kommer der yderligere tre børn mere, og det samme er situationen på Bedsted Friskole, der når det maksimale ønskede antal elever på friskolen.

I Løgumkloster har friskolen en maksimalt elevtal i indskolingens 1.-3. årgang, og det samlede elevtal stiger med to elever.

Agerskov Kristne Friskole tager imod elever mere end i indeværende skoleår, og på Skærbæk Realskole kommer der hele 22 elever flere.

STUK i Toftlund barsler med 4., 5. og 6. årgang efter sommerferien, og med åbningen af de tre nye klasser, kommer der 59 flere elever til det samlede elevtal på grundskoledelen efter sommerferien.

Arrild Privatskole forventer samme antal elever, og Branderup Friskole har elevtilbagegang på fem elever i det samlede elevtal.

De tyske skoler i Øster Højst og Løgumkloster falder med henholdsvis en og tre elever, mens tyske Ludwig Andresen Schule i Tønder står til en fremgang på tre elever.

Elevtal

Elevtallene for 2017/2018 samt de anslåede elevtal for skoleåret 2018/2019 har skolerne selv oplyst.

Tallene er indsamlet i maj 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce