Annonce
Esbjerg

Elgiganten slår igen mod Power i Esbjerg: Priserne i frit fald

Elgiganten på Østre Gjesingvej giver Power en velkomst med endnu lavere priser på udvalgte varer. Arkivfoto
Powers åbning i Esbjerg fredag har fået konkurrenten på den anden side af vejen til at røre på sig. Elgiganten har således på flere identiske varer dumpet prisen under Powers i forvejen stærkt nedsatte priser.

Esbjerg: Fredag åbner den norsk ejede elektronik- og hvidevarekæde Power i Esbjerg sin 16. danske butik, men allerede inden, kæden har slået dørene op til et hav af køtilbud, er konkurrenten Elgiganten oppe på mærkerne.

Elgiganten, som i Esbjerg er placeret på Østre Gjesingvej nogle få hundred meter fra Powers nye adresse ved siden af Bilka i City Nord, har som en modreaktion valgt at dumpe priserne på en række varer.

Således åbner også Elgiganten fredag morgen klokken 07.00 med flere køtilbud på varer, der er mere eller mindre identiske med de åbningstilbud, Power kører med. Blot har priserne fået en lille nøk nedad i forhold til de i forvejen stærkt nedsatte åbningstilbud hos Power.

Eksempelvis sælger Power 100 styk Iphone X 64 GB til 4.999 kroner. Hos Elgiganten har man dumpet prisen på 30 styk af den samme Iphone til 4.777 kroner. Samme historie gælder en række andre produkter, hvor Elgiganten har dumpet priserne med et par hundred kroner. Til gengæld kommer antallet af produkter hos Elgiganten typisk i et mere begrænset antal end hos Power.

Annonce
Til syvende og sidst betyder det jo bare bedre tilbud for kunderne i Esbjerg. Vi lovede billigere priser, og det må man sige, vi har leveret. Det tager vi gerne æren for.

Jesper Boysen, adm. direktør, Power

Permanent lavere priser

Elgiganten har siden Fonas lukning været Esbjergs eneste rendyrkede elektronik- og hvidevareforretning. Med Powers indtog får Danmarks femte største by igen to elektronikgiganter i direkte konkurrence til gunst for forbrugerne.

Elgiganten har også andre steder, hvor Power er åbnet, foretaget samme modtræk, som der er taget nu i Esbjerg, og hos Power noterer administrerende direktør Jesper Boysen, som i øvrigt selv har en fortid hos Elgiganten, at konkurrentens adfærd aldrig var sket, hvis ikke Power havde meldt sin ankomst.

- Man skal huske på, at vores tilbudsavis blev lavet for tre uger siden. Dengang var der ingen, der var tæt på vores tilbud. Det her stunt fra Elgiganten varer kun en dag. Prøv at kom tilbage på mandag eller i næste weekend og se. Der vil vi være billigst igen, siger Jesper Boysen, der samtidig fremhæver, at Power ikke har lovet nogen priskrig.

- Men vi synes, at esbjergenserne i alt for lang tid har betalt for meget for varerne. Til syvende og sidst betyder det jo bare bedre tilbud for kunderne i Esbjerg. Vi lovede billigere priser, og det må man sige, vi har leveret. Det tager vi gerne æren for, siger Power-direktøren.

Power lover sine kunder 30 dages prismatch, men dette gælder ikke ved åbningstilbud, anfører direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce