Annonce
Esbjerg

Elgiganten slår igen mod Power i Esbjerg: Priserne i frit fald

Elgiganten på Østre Gjesingvej giver Power en velkomst med endnu lavere priser på udvalgte varer. Arkivfoto
Powers åbning i Esbjerg fredag har fået konkurrenten på den anden side af vejen til at røre på sig. Elgiganten har således på flere identiske varer dumpet prisen under Powers i forvejen stærkt nedsatte priser.

Esbjerg: Fredag åbner den norsk ejede elektronik- og hvidevarekæde Power i Esbjerg sin 16. danske butik, men allerede inden, kæden har slået dørene op til et hav af køtilbud, er konkurrenten Elgiganten oppe på mærkerne.

Elgiganten, som i Esbjerg er placeret på Østre Gjesingvej nogle få hundred meter fra Powers nye adresse ved siden af Bilka i City Nord, har som en modreaktion valgt at dumpe priserne på en række varer.

Således åbner også Elgiganten fredag morgen klokken 07.00 med flere køtilbud på varer, der er mere eller mindre identiske med de åbningstilbud, Power kører med. Blot har priserne fået en lille nøk nedad i forhold til de i forvejen stærkt nedsatte åbningstilbud hos Power.

Eksempelvis sælger Power 100 styk Iphone X 64 GB til 4.999 kroner. Hos Elgiganten har man dumpet prisen på 30 styk af den samme Iphone til 4.777 kroner. Samme historie gælder en række andre produkter, hvor Elgiganten har dumpet priserne med et par hundred kroner. Til gengæld kommer antallet af produkter hos Elgiganten typisk i et mere begrænset antal end hos Power.

Annonce
Til syvende og sidst betyder det jo bare bedre tilbud for kunderne i Esbjerg. Vi lovede billigere priser, og det må man sige, vi har leveret. Det tager vi gerne æren for.

Jesper Boysen, adm. direktør, Power

Permanent lavere priser

Elgiganten har siden Fonas lukning været Esbjergs eneste rendyrkede elektronik- og hvidevareforretning. Med Powers indtog får Danmarks femte største by igen to elektronikgiganter i direkte konkurrence til gunst for forbrugerne.

Elgiganten har også andre steder, hvor Power er åbnet, foretaget samme modtræk, som der er taget nu i Esbjerg, og hos Power noterer administrerende direktør Jesper Boysen, som i øvrigt selv har en fortid hos Elgiganten, at konkurrentens adfærd aldrig var sket, hvis ikke Power havde meldt sin ankomst.

- Man skal huske på, at vores tilbudsavis blev lavet for tre uger siden. Dengang var der ingen, der var tæt på vores tilbud. Det her stunt fra Elgiganten varer kun en dag. Prøv at kom tilbage på mandag eller i næste weekend og se. Der vil vi være billigst igen, siger Jesper Boysen, der samtidig fremhæver, at Power ikke har lovet nogen priskrig.

- Men vi synes, at esbjergenserne i alt for lang tid har betalt for meget for varerne. Til syvende og sidst betyder det jo bare bedre tilbud for kunderne i Esbjerg. Vi lovede billigere priser, og det må man sige, vi har leveret. Det tager vi gerne æren for, siger Power-direktøren.

Power lover sine kunder 30 dages prismatch, men dette gælder ikke ved åbningstilbud, anfører direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce