Annonce
Esbjerg

Elgigantens varehuschef i Esbjerg fratræder øjeblikkeligt

Elgigantens varehuschef i Esbjerg er stoppet. Kæden er nu på jagt efter en ny varehuschef.
Elgigantens chef for varehuset i Esbjerg er pludselig fratrådt i sidste uge efter aftale med kæden.

Esbjerg: Elgigantens varehuschef i Esbjerg gennem næsten 20 år, Lars Vinneck Hansen, er fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Det skete, efter at repræsentanter fra elektronikkæden fredag den 10. maj i sidste uge var dukket op i butikken på Østre Gjesingvej.

Elgiganten ønsker ikke, at udtale sig om årsagen til Lars Vinneck Hansens fratrædelse. Kædens kommunikationschef oplyser følgende til JydskeVestkysten:

- Vi kan bekræfte, at samarbejdet med varehuschefen er afsluttet, og at vi søger en ny varehuschef, men vi kommenterer af princip ikke personalesager i medierne, lyder det fra Frederik Danvig, der bekræfter, at Elgiganten og Lars Vinneck Hansen stoppede samarbejdet fredag i sidste uge.

Annonce

Elgiganten

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp-koncernen, som er Nordens største handelsvirksomhed indenfor forbrugerelektronik og elektriske husholdningsapparater. Koncernen er ejet af den engelske elektronikgigant Dixons Carphone.

Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag mere end 2300 medarbejdere fordelt på 38 varehuse landet over, samt en af landets største internetbutikker på elgiganten.dk.

Power i Esbjerg?

Esbjerg har i lang tid været i spil som en af de kommende lokation, hvor Elgigantens konkurrent Power agter at åbne varehus. Den norskejede elektronikkæde trak sidste år i håndbremsen for udrulning af nye butikker på grund af et tab på mere end en halv milliard kroner i perioden 2014 til 2017.

Men Powers administrerende direktør, Jesper Boysen, som har en fortid hos Elgiganten, har på rekordtid fået skabt øget lønsomhed i kæden, og derfor skal der igen ekspanderes, har Jesper Boysen sagt til Dagbladet Børsen. I samme ombæring blev det nævnt, at Power i år og næste år forventer at åbne syv nye varehuse i blandt andet København, Køge og Esbjerg.

Hvorvidt Lars Vinneck Hansens fratrædelse kan have noget med Powers mulige indtog i Esbjerg at gøre, ønsker Elgiganten ikke at kommentere.

Elgiganten søger som nævnt nu en ny varehuschef i Esbjerg. For at blive taget i betragtning til en stillingen, skal kandidaterne i dag arbejde som leder og over en længere periode have bevist, at de kan levere flotte resultater på blandt andet kundetilfredshed, salg, drift, motiveret personale og butikslayout, hedder det blandt andet i stillingsopslaget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Vinneck Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce