Annonce
Varde

Divisionshåndbold fortsætter i Ansager: Tidligere landsholdsspiller bliver træner efter fusion

Simone Winter og Vibeke Andersen har været hovedkvinder i en fusion, hvor SIF/Ansagers 2. divisionslicens bliver brugt. Vibeke Andersen er nuværende Grindsted-træner. PR-Foto
Det bliver Grindsted, der har en fortid i 3. division, der foreløbig leverer flest spillere til et hold, der bruger SIF/Ansagers licens til at spille i 2. division. Tophåndbold har hængt i en tynd tråd i Ansager som følge af strid i idrætsforeningen.
Annonce

Ansager: Efter et internt brud i Ansager IF mellem et eliteudvalg og resten af idrætsforeningen er der nu fortsat håndbold i 2. division i Skovlund-Ansager Hallen. Den hang ellers i en tynd tråd.

Divisionshåndbolden er reddet i forbindelse med en håndboldfusion mellem Grindsted, der er jyllandsserieklub, og SIF/Ansager, som altså har en 2. divisionslicens.

I spidsen for det kommende hold står Vibeke Andersen, 62 år og fra Grindsted, som har en meget stor del af æren for, at dansk damehåndbold i dag er en succesrig sportsgren.

I slutningen af 1980'erne var der en hed debat, fordi Dansk Håndbold Forbund ville nedlægge kvindelandsholdet. Vibeke Andersen gik i spidsen for at få forbundet på andre tanker og vandt kampen. Få år senere fulgte hele nationen de jernhårde ladies. Vibeke Andersen vogtede målet for landsholdet fra fra 1984 til 1989 og nåede 108 landskampe. Nu bliver hun cheftræner i 2. division.

Annonce

Hjemmekampene fordeles ligeligt

Med den nye fusion kommer holdet til at hedde GGIF-SIF/Ansager. Hjemmekampene fordeles ligeligt mellem Grindsted og Ansager.

- Vi kan se et stort potentiale i et samarbejde fremover, og derfor rakte vi hånden ud til SIF/Ansager. Her har vi mødt en ny samarbejdspartner, der deler vores værdier. Det betyder, at vi kan se frem til op til fem hold med et bredt spænd fra serie 2 til 2. division, hvor der er plads til alle. Det giver mulighed for endnu flere spillere, og jeg glæder mig til at få det sportslige ansvar, siger cheftræner Vibeke Andersen i en pressemeddelelse.

Formand for håndboldafdelingen i SIF/Ansager, Simone Winter, siger i pressemeddelelsen:

- Det glæder mig virkeligt, at vi med dette nye samarbejde kan skabe gode betingelser for alle vores håndboldspillere, der kommer til at nyde godt af en kapacitet som Vibeke Andersen, mens vi samtidig holder fokus på foreningslivet og bredden. Vi giver alle vores damespillere gode betingelser i dette samarbejde, og vi er glade for, at Grindsted GIF kunne se potentialet i et samarbejde.

Annonce

Grindsted leverer spillerne

Der skal holdes et spillermøde den 6. august.

Foreløbig er det Grindsted, der leverer flest spillere til holdet. Grindsted rykkede lidt uheldigt ned i jyllandsserien, da coronastoppet kom på et tidspunkt, da holdet manglede tre kampe, som det kunne have vundet.

- Spillerne har niveauet til 3. division, siger Simone Winter fra håndboldafdelingen.

De oprindelige spillere fra 2. division SIF/Ansager meldte sig ud af klubben i forbindelse med striden. Der er endnu ikke kommet nogen tilbage fra 2. division.

- Men vi håber da, at de vil håndbolden, siger Simone Winter.


Vi kan se et stort potentiale i et samarbejde fremover, og derfor rakte vi hånden ud til SIF/Ansager.

Vibeke Andersen, håndboldtræner i Grindsted


Årelang strid mellem bredde og elite

  • Der har i årevis været strid mellem bredden og eliten i Ansager Idrætsforening.
  • Derfor blev der etableret et eliteudvalg efter et borgermøde i begyndelsen af 2018.
  • Det kom imidlertid til en skilsmisse mellem dette eliteudvalg og idrætsforeningen tidligere i år.
  • Der var så lagt op til, at en ny klub ved navn SA HK kunne overtage licensen til 2. division. Den ville så spille videre på det hidtidige fundament.
  • Men her var der uenighed om, hvorvidt den nye klub levede op til aftalen, og den fik derfor alligevel ikke 2. divisionslicensen overdraget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce