Annonce
Billund

Ella er 63 år og arbejder i Legoland: - De unge "øffer" ikke over tingene

Ella Thomsen er i gang med sin første sæson i Legoland som tjener. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Legoland er endnu engang ude med kikkerten efter pensionister, der kunne tænke sig et sæsonjob i parken. Ella Thomsen er en af de ældre, der har taget springet ud i et sæsonjob.

Billund: Ella Thomsen er 63 år og er i gang med sin første sæson i Legoland. Efter et langt arbejdsliv som lærer mente hun, det var tid til at prøve noget nyt.

- Jeg er en person, der skal holde mig i gang, og jeg elsker at servicere gæsterne og gøre dem glade, siger Ella, der arbejder som tjener i de westerninspirerede restauranter "Grill House" og "Saloonen". Hun var ellers lidt skeptisk og tøvende med at sende en ansøgning.

- Min mand forslog, at jeg kunne søge herud, men jeg mente, at det da kun var for de unge. Så tog jeg til deres jobdage i vinter og så, at der var andre på min alder og endda ældre, som også var interesseret i et arbejde i Legoland.

Hun endte derfor med at søge til mad og drikke-afdelingen, da hun, foruden at være lærer, også har lidt tjenererfaring. Og så kendte hun også lidt til parken i forevejen.

- Mine børn har arbejdet her og spillet i Billund Garden og min svigerdatter er tidligere prinsesse, så jeg er kommet her en del, fortæller Ella.

Annonce
De har livserfaring og ser tingene på en anden måde.

Kasper Tangsig, pressechef i Legoland

Jeg skal holde mig i gang

Ella Thomsen har nu arbejdet i parken, siden den åbnede, og selvom der er meget nyt at skulle forholde sig til, har hun ikke fortrudt, hun sendte en ansøgning.

- Jeg tror, det er sundt at bruge sig selv på en ny måde. Det er "learning by doing", og mine kolleger er rigtig søde til at hjælpe.

Flere af Ellas kolleger kunne være hendes børn, men det betyder ikke noget for hende.

- Det er meget fornyende, og vi har stadig meget at tale om, da vi har en fælles hverdag. Og så er jeg meget imponeret over dem. De unge "øffer" ikke over tingene, som nogle af os ældre måske kan have en tendens til at gøre, fortæller Ella, der har omkring 15 timer i ugen, hvilket passer hende udmærket.

- I begyndelsen syntes jeg, det lød af lidt, men det passer helt fint i forhold til også at få tid til mine børn og børnebørn.

Stadig plads til flere ældre

Selvom sæson 2019 er godt i gang, skal man ikke fortvivle, hvis man ikke nåede at sende en ansøgning til Legoland i begyndelsen af foråret. Parken har stadig brug for medarbejdere og meget gerne "det grå guld".

- Pensionisterne kan komme på andre tidspunkter end de unge, der går i skole, og de bidrager også med andet, fordi de har livserfaring og ser tingene på en anden måde. På den måde kan de supplere de unge, hvor Legoland måske er deres første arbejde, siger Legolands pressechef, Kasper Tangsig.

Ifølge pressechefen er det særligt mad- og drikkeafdelingen, der lige nu er interesseret i de ældre medarbejdere, men parken slår også løbende stillinger i andre afdelinger op.

Er man interesseret i at arbejde i Legoland, kan man sende en ansøgning gennem deres hjemmeside.

Ella Thomsen både serverer mad, tager imod bestillinger, laver kaffe og meget andet i restauranten. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce