Annonce
Danmark

Ellen Trane: Jeg kan samle Venstre bedre end Støjberg

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ellen Trane Nørby har overvejet sit næstformandskandidatur grundigt, men stiller op efter mange opfordringer.

Der kommer kampvalg mellem Ellen Trane Nørby (V) og Inger Støjberg (V) om at blive Venstres næstformand.

Ellen Trane Nørby meddelte sit kandidatur mandag aften, men hun mener ikke, at det handler om, at hun er imod Støjberg.

- Jeg har det, der skal til for at gøre Venstre stærkt og tage hånd om de emner, som optager vælgerne.

- Jeg stiller ikke op mod Inger Støjberg. Vi har brug for profiler som Inger Støjberg, siger Ellen Trane Nørby tirsdag på vej ind til Venstres gruppemøde på Christiansborg.

- Inger repræsenterer en lang række kvalifikationer. Jeg mener bare selv og også på baggrund af de mange opfordringer, jeg har fået, at jeg vil være bedre til at samle partiet i den situation, vi står i nu.

- Og det er der behov for, så vi igen kan tale politik, i stedet for at tale om Venstres indre liv, siger Ellen Trane Nørby.

Blandt andre Bo Madsen, der er formand for Venstres regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, har opfordret hende til at stille op.

Spørgsmål: Hvordan vurderer du dine muligheder for at blive næstformand?

- Jeg har fået opfordringer fra hele landet, fra vores bagland, fra politikere, der er centralt placeret. Det har selvfølgelig indgået i mine grundige overvejelser i den seneste tid i forhold til at stille op.

- Jeg har også en familie, jeg har to små børn. Det at stille op som næstformand for Venstre indbefatter jo også rigtig mange møder og tusinder af timers arbejde fremadrettet.

- Derfor har jeg overvejet det grundigt, men jeg mener, at jeg har det, der skal til, for at være en god næstformand for Venstre. Og det glæder mig, at jeg også får så bred opbakning fra baglandet landet rundt, siger Ellen Trane Nørby.

Det er de delegerede på Venstres ekstraordinære landsmøde 21. september, der skal bestemme, hvem der skal være formand og næstformand for partiet.

Jakob Ellemann-Jensen er i øjeblikket eneste kandidat som formand.

Venstre skal vælge ny formand og næstformand, efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har meldt deres afgang.

Det skete som en følge af, at Venstres bagland var utilfreds med uenighederne mellem de to topfigurer i partiet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce