Annonce
Sønderborg

Ellen Trane: Stort af Linak og Danfoss

Tidligere minister glæder sig over, ferieresortet bliver til noget og lover støtte til infrastrukturen.

ALS: Det er fantastisk skønt at se, de ekstraordinære tilladelser, vi har været med til at sikre til turistprojektet på Nordals, nu bliver ført ud i livet med stor hjælp fra Danfoss og Linak. Det er storsindet af de to virksomheder. De bærer langt over den vægt, man havde kunnet forvente, de to familier ville løfte.

- Vi håber, den ny regering vil levere på infrastrukturen. Enhedslisten og SF går ikke ind for en Fyn-Als bro. Jeg håber, trafikminister Benny Engelbrecht får sine samarbejdspartnere overbevist om, vi skal have broen. Det betyder også noget at kunne skære 130 kilometer af den sydgående trafik. Det må også være en grøn løsning. Vi bakker fuldt op om en udvidelse af Madeskov-vejen. Der er risiko for trafikprojekter med den ny regering. Vi må teste den på, om den også mener det, når den siger, den vil investere i vores del af landet. Det må vi holde den op på, siger folketingsmedlem og tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby, Venstre, om investeringen på 1,3 milliarder kroner i Nordals Resort og de perspektiver, det giver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce