Annonce
Vejen

Elnettet udskiftes: Arbejdet strækker sig over 10 år

Trefor El-net er i gang med en større udskiftning af ledninger, kabelskabe, netstationer og transformerstationer i de fem kommuner, som de har ansvaret for. Foto: PR
Annonce

Trekantsområdet: Trefor El-net vedligeholder og udskifter løbende elnettet i Trekantområdet, der over de kommende 10 år står overfor store udskiftninger.

I planen for udskiftningerne indgår samtlige ledninger, kabelskabe, netstationer og transformerstationer i Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart og Vejen kommuner, som Trefor El-net har ansvaret for.

Der er økonomiske hensyn at tage. Kablerne skal ikke udskiftes, før de er udtjente. Trefor vil udskifte 550 kilometer kabel, samt udskifte cirka 500 netstationer i løbet af de næste 10 år.

I planen er der fokus på de områder, hvor et strømnedbrud vil have størst konsekvens for kunderne. Det gælder især i bymidter og på de områder, hvor der er mange kunder tilknyttet elnettet. Behovet for kommende ladestandere tænkes også ind i de udskiftninger.

- Vi vælger, hvilke anlæg, der næste gang skal skiftes ud fra en vurdering af anlæggenes alder, tilstand, antal kunder der er tilsluttet anlæggene, hvor mange tidligere fejl der har været i de specifikke anlæg og hvis der er særlige kritiske eller sårbare anlæg, siger Per Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce