Annonce
Kolding

Elsebeth Gerner Nielsen siger farvel til designskolen: Den nye rektor er en enhjørning

Merete Due Paarup overrakte Elsebeth Gerner Nielsen en perlekæde, der repræsenterede alle de studerende, der har passeret skolen gennem hendes tolv år. Bag hende den nye rektor Lene Tanggaard. Foto: Søren Gylling
I en regn af klapsalver blev Elsebeth Gerner Nielsen sendt afsted på sin videre færd efter tolv års indsats for Designskolen Kolding. Bestyrelsesformanden fortæller, at den nye rektor, Lene Tanggaard, er præcis den enhjørning, bestyrelsen gik på jagt efter.

Kolding: - Det er ren happy hour at stå her med to rektorer, der begge er så stærke personligheder, smilede Merete Due Paarup, da hun som bestyrelsesformand for Designskolen Kolding fik inviteret både Elsebeth Gerner Nielsen og Lene Tanggaard op på scenen, da skolen mandag eftermiddag holdt goddag og farvel-reception.

Før den fyldte foyer fik lejlighed til at sende Elsebeth Gerner Nielsen videre med bragende klapsalver, så havde Merete Due Paarup masser af ros til den afgående rektor. Mest kontant da hun understregede, at uden Elsebeth Gerner Nielsen havde der slet ikke været nogen designskole. Hun har været afgørende for den transformation, der - med formandens ord - har gjort designskolen til "verdens mindste universitet". Og som ifølge Merete Due Paarup har sikret skolens overlevelse.

- Du vil sige, at det gode resultat skyldes hele holdet. Det er også sandt. Men du er en ener, og du er mere mandfolk end de fleste mænd, sagde formanden blandt andet.

Annonce
Engang var han direktør på Koldinghus, men nu har Thomas C. Thulstrup ansvaret for Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg. Også Mette Strømgaard Dalby (lyserød trøje) fik hilst på den nye rektor Lene Tanggaard. Foto: Søren Gylling

Fabeldyret findes

Formanden kunne så afsløre, at den nye rektor, Lene Tanggaard, er præcis den enhjørning, skolens bestyrelse gik på jagt efter, da Elsebeth Gerner Nielsen valgte, at hun ikke ville gensøge sin stilling.

- Vi lavede en lang liste med ønsker til den kommende rektor. Og til sidst var den så lang, at et af bestyrelsesmedlemmerne sagde: Det er jo en enhjørning, vi er på udkig efter.

Men det utrolige fabeldyr, som reelt ikke findes, eksisterer så alligevel. For ud af hatten kom navnet på Lene Tangaard, der var sin tids yngste professor - udnævnt indenfor pædagogisk psykologi.

- Du er den, der stod øverst på vores ønskeliste. Du er den enhjørning, vi ledte efter, lød det fra Merete Due Paarup til den nye rektor.

Formelt begynder Lene Tanggaard ved årsskiftet, men i realiteten har hun været i mesterlære hos sin forgænger i et stykke tid.

- Det sikrer, at der ikke er noget, som ryger ned mellem to stole. Jeg er blevet positivt bekræftet i, at det er en fantastisk skole, og at man spiser en hel del kage, fordi man er gode til at fejre sine succeser, fortæller den nye rektor, som glæder sig til at sætte sit præg på skolens fremtid.

- Verden kalder på design, som kan være med til at løse de mange udfordringer, vi står overfor. Og det er udfordringer, som vi selvfølgelig skal være klar til at tage op, siger Lene Tanggaard.

En tid så unik

Endnu har Elsebeth Gerner Nielsen ikke ryddet sit kontor, men der er ved at være tal på dagene, inden hun begynder i sit nye job som generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark. Hun har både smil og vemod med sig på vej ud af døren.

- På den ene side er det jo nemt at stoppe, når man overlader en god skole til en fantastisk person som Lene, der har alle de kvaliteter, der skal til for at tage skridtet videre med skolen. Men det er også vemodigt, når man forlader en skole med så dygtige kolleger og studerende, siger Elsebeth Gerner Nielsen, som på sin vej ud af døren kan nynne med på sidste vers af designskolens sang, der blev sunget ved goddag og farvel-receptionen:

"Når vi ser tilbage/på tiden der gik/vi husker med glæde - de minder vi fik/Hvor dagene fløj, når en streg blev til et produkt, font eller tøj/Det var en tid så unik".

- Det er ikke så svært at sige farvel, når man forlader en skole i så god form, fortæller Elsebeth Gerner Nielsen, der blandt andet kunne hilse på folketingsmedlem Christian Raabjerg Madsen. Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Ny rektor på Designskolen.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce