Annonce
Varde

Elses Madservice stopper øjeblikkeligt i Nordenskov Forsamlingshus

Nordenskov Forsamlingshus fra 1895 er i dag ejet af Frode Flyvbjerg Kristensen, der ellers ventede sig meget af samarbejdet med Else Mortensen som kogekone. Men uenigheder om pligter, renovering og kontraktkrav får samabejdet til at ophøre med øjeblikkelig varsel. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Nordenskov: Glæden var stor hos Frode Flyvbjerg Kristensen fra Nordenskov Forsamlingshus, da han i maj kunne fortælle, at han havde lavet en aftale med Elses Madservice ved Else Mortensen fra Stenderup-Krogager. Hun var forsamlingshusets nye kogekone, der samtidig ville stå for bookningerne.

Men samarbejdet er allerede brændt på, hvorfor Else Mortensen som hidtil kun vil lave mad i Lindbjerg Forsamlingshus.

- Jeg vil ikke være kogekone i Nordenskov. Jeg ville ikke skrive under på en kontrakt, så længe køkkenet ikke er godkendt af myndighederne, siger Else Mortensen.

Blandt andet mangler der udsugning flere steder i køkkenet. Ifølge hende må køkkenet derfor ikke bruges til erhverv, men kun når forsamlingshuset er lejet som et nøglehus.

Frode Flyvbjerg Kristensen, der tidligere på året købte Nordenskov Forsamlingshus på tvangsauktion for 235.000 kroner, ventede sig ellers meget af samarbejdet med Elses Madservice. Om den manglede godkendelse af køkkenet fra Arbejdstilsynet siger han:

- Det er noget vrøvl. Jeg har ikke set noget sort på hvidt, siger Frode Flyvbjerg Kristensen.

Men der er ikke noget skriftligt, ifølge Else Mortensen. Det var i forbindelse med et besøg fra Fødevarestyrelsen, at hun blev gjort opmærksom på, at køkkenet ikke kunne godkendes, før Arbejdstilsynet havde godkendt udsugningsforholdene. Og det påligger ejeren af forsamlingshuset selv at kontakte Arbejdstilsynet for at få godkendt udsugningsforholdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce