Annonce
Varde

Elses Madservice tager fat i Nordenskov Forsamlingshus

Frode Flyvbjerg Kristensen ser frem til mere liv i Nordenskov Forsamlingshus efter aftalen med Elses Madservice. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Ejeren af Nordenskov Forsamlingshus, Frode Flyvbjerg Kristensen, har indgået aftale med Elses Madservice om at lave mad og tage sig af bookinger.

Nordenskov: Da det endnu ikke er lykkedes at stifte en forening, der på sigt kan købe og derved overtage Nordenskov Forsamlingshus fra 1895, har ejeren Frode Flyvbjerg Kristensen taget grydeskeen i egen hånd. Han har lavet en aftale med Else Mortensen (49) fra Stenderup-Krogager om at være kogekone i forsamlingshuset og samtidig tage sig af bookinger.

Frode Flyvbjerg Kristensen håber, at initiativet vil gøre chancen for en mulig overtagelse større.

- Min fornemmelse er, at foreningen vil købe det, hvis vi får succes med det her, siger Frode Flyvbjerg Kristensen, der tidligere på året købte forsamlingshuset på tvangsauktion for 235.000 kroner.

Han oplyser samtidig, at forsamlingshusets lejlighed er lejet ud.

Annonce

Økodag på fredag

Else Mortensen er uddannet cater hos Grundfos. En næsten tre år lang uddannelse. I dag er hun ansat i køkkenet på Fynsgades Plejecenter i Grindsted, ligesom hun i halvandet år har været kogekone i Lindbjerg Forsamlingshus via sit firma Elses Madservice.

- Det går rigtigt godt, og jeg håber på, at det kan blive til noget mere, siger Else Mortensen.

Hun vil drive forsamlingshuset i Nordenskov på samme måde som med Lindbjerg Forsamlingshus.

- Jeg er kogekone og kører det. Jeg vil hjælpe til begge steder, siger Else Mortensen.

Allerede fredag den 11. maj klokken 19.00 kan de lokale smage hendes evner i køkkenet, når der er økodag og fællesspisning i Nordenskov Forsamlingshus. Friland Danish Crown betaler kødet. Kræver tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce