x
Annonce
Varde

Elses Madservice tager fat i Nordenskov Forsamlingshus

Frode Flyvbjerg Kristensen ser frem til mere liv i Nordenskov Forsamlingshus efter aftalen med Elses Madservice. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Ejeren af Nordenskov Forsamlingshus, Frode Flyvbjerg Kristensen, har indgået aftale med Elses Madservice om at lave mad og tage sig af bookinger.

Nordenskov: Da det endnu ikke er lykkedes at stifte en forening, der på sigt kan købe og derved overtage Nordenskov Forsamlingshus fra 1895, har ejeren Frode Flyvbjerg Kristensen taget grydeskeen i egen hånd. Han har lavet en aftale med Else Mortensen (49) fra Stenderup-Krogager om at være kogekone i forsamlingshuset og samtidig tage sig af bookinger.

Frode Flyvbjerg Kristensen håber, at initiativet vil gøre chancen for en mulig overtagelse større.

- Min fornemmelse er, at foreningen vil købe det, hvis vi får succes med det her, siger Frode Flyvbjerg Kristensen, der tidligere på året købte forsamlingshuset på tvangsauktion for 235.000 kroner.

Han oplyser samtidig, at forsamlingshusets lejlighed er lejet ud.

Annonce

Økodag på fredag

Else Mortensen er uddannet cater hos Grundfos. En næsten tre år lang uddannelse. I dag er hun ansat i køkkenet på Fynsgades Plejecenter i Grindsted, ligesom hun i halvandet år har været kogekone i Lindbjerg Forsamlingshus via sit firma Elses Madservice.

- Det går rigtigt godt, og jeg håber på, at det kan blive til noget mere, siger Else Mortensen.

Hun vil drive forsamlingshuset i Nordenskov på samme måde som med Lindbjerg Forsamlingshus.

- Jeg er kogekone og kører det. Jeg vil hjælpe til begge steder, siger Else Mortensen.

Allerede fredag den 11. maj klokken 19.00 kan de lokale smage hendes evner i køkkenet, når der er økodag og fællesspisning i Nordenskov Forsamlingshus. Friland Danish Crown betaler kødet. Kræver tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce