Annonce
Debat

Eltang skal have medvind på cykelstierne

Læserbrev: I Radikale Venstre er vi optaget af at fremme cyklismen og sænke mængden af biltrafik på kommunens i forvejen temmeligt hårdt belastede vejnet. Et af de steder, der er udfordringer er i Eltang. Her har man udviklet et attraktivt nyt boligområde udarbejdet som en designproces, med dialoger med lokale borgere, eksperter, potentielle tilflyttere mm.


Det er vigtigt, når man køber en byggegrund i kommunen, at infrastrukturen følger med.


I lokalplanen er der detaljer for alt fra farven på mursten til hældning på tag - som husbyggerne skal rette sig ind efter. I lokalplanen står der også: “Der er planlagt en supercykelsti langs Nr. Bjertvej til Kolding. Gennem lokalplanområdet skal skabes en stiforbindelse, der forbinder Eltang landsby og det nye område med supercykelstien.”

Det er vigtigt, når man køber en byggegrund i kommunen, at infrastrukturen følger med. Og i Eltang er den udfordret.

1. Den lovede supercykelsti lange udsigter, da der ikke er planlagt finansiering af den.

2. Vejene i området skal være færdselsareal med lav hastighed og plads til leg - men der en sund bekymring for om trafikken og tilkørslen til Eltangvej med de nye udvidelser.

3. Udkørsel til/fra Ndr. Bjertvej er udfordret pga meget trafik og høj hastighed - og der har allerede være flere uheld og episoder.

4. Vi bør tænke sikker skolevej - og det er turen gennem Eltang ikke. Smal vej uden cykelsti eller afmærkning gør at mange ikke tør lade børnene cykle.

Når vi udlægger nye boligområder, så skal vi sikre at infrastrukturen følger med - og ikke bare “planlægges” - men også prioriteres. Det kan vi godt gøre bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Annonce