Annonce
Indland

Elton John overbeviser anmeldere i nostalgisk næsten-farvel

Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Den 72-årige spillemand leverede en hitparade i Royal Arena til stor glæde for de danske anmeldere.

Som en del af sin "Farewell Yellow Brick Road Tour" spillede popveteranen Elton John lørdag aften i Royal Arena i København.

Men at der næsten var tale om en dansk afskedskoncert for den 72-årige britiske sanger, sangskriver og pianist, var ikke til at mærke.

I hvert fald ikke hvis man skal tro de danske anmeldere, som deler rundhåndet ud af stjernerne for et energisk og nostalgisk show.

Med tre gange fem ud af seks stjerner er B.T., Berlingske og Jyllands-Posten de mest positive.

- Hvis Elton John virkelig stopper, så stopper han på toppen, konkluderer B.T's Kristian Dam Nygaard.

Med sit store bagkatalog spillede popikonet alt, hvad man kunne forvente og leverede et overbevisende show, mener anmelderen. Kun enkelte sange, der blev trukket lidt i langdrag trækker ned.

Elton Johns igangværende tour, som efter sangerens eget udsagn bliver hans sidste, består af over 300 koncerter og løber flere år endnu.

Allerede 6. juni vil han igen være i København - denne gang til sit formodentlig egentlige danske farvel.

Her kan fans med en billet godt glæde sig, mener Berlingskes Birgitte Borup.

- Elton John optrådte med den autoritet, man kun får af ægte, storladent talent, kombineret med erfaringen fra et langt liv på scenen, skriver hun.

Også Jyllands-Posten har store roser til den disciplinerede spillemand, som sendte "hit-ekspressen gennem arenaen med nostalgisk magi".

Anmelder Anders Houmøller Thomsen så blandt andet et højdepunkt i storhittet "Candle In The Wind".

- Mange øjne i salen blev blanke, da turen kom til "Candle in the Wind", der melodisk synes drevet af en evighedsmaskine. Som showman har Elton John ikke selv været et flakkende lys i vinden. Han har overlevet på gammeldags arbejdsmoral, skriver han.

Politikens anmelder er som den eneste af de fire lidt mere tilbageholdende med sin ros og giver tre ud af seks hjerter.

Simon Lund kalder koncerten for et "uuuuutroligt langt farvel". Han mener trods roser til britens sangstemme og energi, at showet til tider trak ud.

Den 30. maj har det biografiske filmdrama "Rocketman" om Elton John premiere i Danmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce