Annonce
Sport

EM-billet vil sprede fodboldfeber til hele Danmark

David Klein/Reuters
Dansk EM-deltagelse betyder, at storskærms-events vil sprede sig til 15-20 danske byer og ikke bare København.

Når EM i fodbold afvikles næste sommer, skal København være vært for fire kampe, men efter at Danmark mandag indløste billet til slutrunden, er der lagt op til, at EM bliver en dansk fodboldfest og ikke blot en københavnsk.

Det siger Lene Kryger, der er direktør for organisationen bag EM 2020 i København.

En fan-village på Ofelia Plads i København med aktiviteter hver dag i hele EM-perioden har hele tiden været planen, men den danske deltagelse gør, at de offentlige storskærmsarrangementer vil sprede sig til hele landet.

- DBU kommer ligesom ved andre slutrunder til at komme rundt i landet med DBU Tour, hvor der bliver mulighed for at se Danmarks og de største kampe på storskærm i en række byer, fortæller Lene Kryger.

- Vi håber på så mange byer som muligt, men et realistisk bud er 15-20 byer med storskærm og andre aktiviteter. Det var afhængigt af Danmarks deltagelse. Uden dansk deltagelse ville der næppe blive noget i resten af Danmark.

Danmark sikrede sin EM-billet ved at spille 1-1 ude mod Irland, og det vil komme til at løfte det danske EM-værtskab.

- Den generelle EM-interesse bliver helt sikkert større, og der vil være EM-feber på en helt anden måde, og folk vil få større lyst til at hænge ud i fanområder, vurderer Kryger.

Den danske EM-billet skabte stor glæde i organisationen. Den har hele tiden arbejdet optimistisk ud fra, at Danmark ville kvalificere sig, fortæller Lene Kryger.

Hun vurderer, at den lokale interesse ville falde omkring arrangementerne på Ofelia Plads uden dansk deltagelse, og da ville man tvinges ud i at sadle om og satse mere på turister.

- Vi vidste, at vi havde en periode til at lave planerne om, hvis Danmark ikke kom med. Nu bliver arbejdet bare sjovere, og vi kan gå i gang med promoveringen, så danskerne ved, hvad der foregår, lyder det fra Lene Kryger.

EM spiles fra 12. juni til 12. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce