Annonce
Sport

EM-deltagelse garanterer DBU indtægt på 69 millioner

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landsholdets kvalifikation til EM sikrer DBU et startbeløb på 69 millioner. Det beløb kan stige yderligere.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) uddeler næsten 2,8 milliarder kroner til de 24 deltagere ved næste års EM.

Det blev allerede vedtaget sidste år, da Uefas 55 medlemslande deltog i forbundets 42. ordinære kongres i Slovakiet.

Landsholdets uafgjorte resultat mandag aften i Dublin i 1-1-kampen mod Irland sender 69 millioner kroner (9,25 millioner euro) direkte i klubkassen hos Dansk Boldspil-Union (DBU) som EM-startbonus.

Indtægterne kan stige yderligere, hvis det danske landshold klarer sig godt ved slutrunden, der spilles i 12 forskellige lande, deriblandt Danmark.

Hver eneste sejr i de tre indledende gruppekampe er 11 millioner kroner værd (1,5 millioner euro), mens uafgjort belønnes med det halve.

Skulle det lykkes Danmark at spille sig frem til ottendedelsfinalerne, så falder der yderligere 15 millioner kroner af til DBU (2 millioner euro).

En plads i kvartfinalen er yderligere 24 millioner kroner (3,25 millioner euro) værd. Lykkes det at nå semifinalen, så kommer der 37 millioner kroner (5 millioner euro) oveni bunken.

Den kommende europamester får yderligere 75 millioner kroner (10 millioner euro) for at vinde finalen, mens taberen kan trøste sig med 52 millioner euro (7 millioner euro).

Det maksimale, der kan tjenes ved slutrunden, er 254 millioner kroner (34 millioner euro).

I forhold til det seneste EM i Frankrig for tre år siden er den samlede pengeudbetaling steget med 23 procent til næsten 2,8 milliarder kroner (371 millioner euro).

Det er endnu ikke offentliggjort, hvordan DBU vil dele de store indtægter med landsholdsspillerne, der plejer at få en stor bid af de penge, som DBU får ud af slutrunde-deltagelserne.

/ritzau/

Annonce
Overblik over økonomien ved EM på Uefas hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce