Annonce
Speedway

EM-guldet forduftede: Leon Madsen narret af ung englænder

Det lykkedes ikke for Leon Madsen at vinde den individuelle EM-titel for anden gang i karrieren. Danskeren måtte nøjes med sølv, mens engelske Robert Lambert snuppede guldet. Mikkel Michelsen blev nummer fire sammenlagt, og han har dermed også kvalificeret sig til EM-serien 2021. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
22-årige Robert Lambert, der ofte optræder i den danske liga, er ny individuel europamester i speedway. Han satte Leon Madsen på plads i det allersidste heat, og danskeren måtte dermed nøjes med sølv.
Annonce

SPEEDWAY: Alt var sådan set linet op til, at danske Leon Madsen onsdag aften skulle vinde den individuelle EM-titel for anden gang i karrieren.

Men sådan gik det ikke.

Engelske Robert Lambert var lige en lille tand skarpere end den 31-årige vejlenser - og det gjorde, at han helt fortjent snuppede titlen.

Leon Madsen var to point bagefter Lambert inden sæsonens femte og sidste EM-løb, og han fik tilmed baghjul af sin hårdeste rival i det første heat i Torun, hvorefter han røg helt ned på en tredjeplads i sit andet heat.

Dermed var gode råd pludselig ved at være dyre for Leon Madsen, der dog senere i løbet kørte  væsentlig bedre. Leon Madsen fik omsider starterne til at sidde lige i skabet, og han fandt også den nødvendige fart, hvilket betød, at han lavede otte ud af ni mulige i sine sidste tre heats.

Men Lambert var også altså også ekstremt stærkt kørende. I lighed med Madsen sluttede han på 11 point efter sine fem indledende heats, og da Lambert havde slået danskeren i det indbyrdes møde, strøg englænderen direkte videre til finaleheatet sammen med overraskelsen Kai Huckenbeck fra Tyskland, der sluttede på 12 point.

Fire mand skulle derefter ud at køre om de sidste to pladser i finalen, og i det heat skulle Leon Madsen blandt andet ud mod Nicki Pedersen, der også gjorde det fint med 10 point i de fem indledende heats.

Her gjorde Leon Madsen lige præcis, hvad kan skulle. Han vandt heatet i overlegen stil, mens rutinerede Pedersen måtte nøjes med en tredjeplads, og dermed var hans EM-aften slut.

Annonce

Ikke i nærheden

I finalen skulle Leon Madsen hente to point på Lambert for at få en omkørsel om EM-guldet, men det var han ikke i nærheden af. Lambert første fra start til mål, og han kunne derefter lade sig sig hylde som nu europamester.

Den titel har Danmark ellers siddet ganske solidt på. Nicki Pedersen vandt i 2016, Leon Madsen fik sit gennembrud med sin EM-sejr i 2018, mens Mikkel Michelsen, der blev en samlet nummer fire i årets EM-serie, satte samtlige konkurrenter på plads i fjor.

Men i år var Robert Lambert altså bedst. Han har dermed sikret sig en billet til grandprix-serien 2021.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce