Annonce
Esbjerg

Se billederne: Sømmet i bund til EM i mikro traktor-træk

14-årige Asbjørn giver den fuld gas og er klar til at sende traktoren ud på den 15 meter lange jordbane, hvor det gælder om at få slæden længst muligt ud. Foto: Martin Ravn
131 entusiaster inden for nichesporten, mikro traktortræk, havde lørdag en fornøjelig eftermiddag i én af de store udstillingshaller hos maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe. Europamestre i ni forskellige klasser skulle kåres.
Annonce

RIBE: Sømmet i bund og fuld fart frem. Det var sådan set hvad det handlede om, da den europæiske elite i mikro traktortræk lørdag mødtes for at kæmpe om Europamesterskabet i traktortræk med små hjemmebyggede maskiner.

- Reglerne er de samme som i traktortræk med store traktorer. Det handler om at få slæden længst ud, konstaterer Ulrik Pilgaard, som er én af de syv-otte aktive danskere, som dyrker denne nichesport.

- Vi kalder det et EM for at skabe noget opmærksomhed. Vi vil jo gerne have flere med. Vi har det nemlig sjovt. Når vi kører på banen er vi konkurrenter, men ellers er vi som en stor familie. Vi hygger os sammen med tyskerne, svenskerne og nordmændene, som er med her ved EM, fortæller han.

131 deltagere

Der skulle kåres Europamestre i ni forskellige klasser i mikro traktortræk. Den letteste klasse var for traktorer på 2,6 kilo. Den største er traktorer på 5,5 kilo. Der var 131 deltagere fra Danmark, Tyskland, Holland og Norge ved EM i mikro traktortræk. Traktorerne er enten el- eller benzinndrevne eller drevne med nitrometan som brændstof. Banen, som traktorerne skulle trække slæden ud på var 15 meter lang.
Annonce

Familie-interesse

Ulrik Pilgaard, som til daglig arbejder som chauffør med kørsel af ældre, skolebørn og handicappede i Tønder Kommune deler interessen for mikro traktortræk med både sin datter, Veronika på 11 år og Asbjørn på 14 år. De stillede begge to op ved EM-konkurrencen i Ribe. Ulriks kæreste, tysk-fødte Sylvia, har han sådan set også mødt via sporten.

- Ja, Sylvia og jeg har kendt hinanden gennem flere år, fordi vi begge har været med til traktortræk. Og så var vi begge blevet skilt, og så kan der jo ske noget, lyder det fra Ulrik med et skælmsk smil.

- Som familie har vi det jo superhyggeligt, når vi bruger en weekend på at køre til traktortræk konkurrence i Holland. 600 kilometer hver vej. Eller når vi bruger en hel lørdag i Ribe. Det er fedt at have noget at være sammen om som familie, siger han.

Ulrik Pilgaard og hans gode ven og traktortræk-makker, Jesper Madsen, til venstre skal lige fixe et lille teknisk problem på én af traktorerne. Foto: Martin Ravn
Der var deltagere mellem 8 og 80 år ved EM lørdag hos A.P. Jørgensen i Ribe - og der var både mænd og kvinder, drenge og piger. Foto: Martin Ravn
I udstillingshallen hos A.P. Jørgensen var der mange tilskuere, som havde fundet vej til tilskuerbarrieren. Der var megen motorlarm, så det var en god idé at have høreværn med. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce