Annonce
Sport

EM-klumme: Malmø er dansk

Danske tilskuere farvede Malmø rød og hvid ved VM i 2011. Nu er byen igen dansk for en stund. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Annonce

Malmø er dansk.

Sådan er det.

I hvert fald til og med onsdag den 22. januar, hvor det danske landshold efter planen spiller sin sidste kamp i mellemrunden og løser billet til semifinalerne i Stockholm. Så må svensken gerne få sin i øvrigt ganske nydelige by tilbage.

Det europæiske håndboldforbund har været så venlig at placere Danmark i Malmø, så både tre indledende gruppekampe samt de fire forventede mellemrundekampe spilles i arenaen, der blot ligger et Niklas Landin-udkast fra København på den anden side af Øresund. Går det som ved VM i 2011, vil det danske landshold blive båret frem af et forrygende hjemmepublikum - ja, lad os bare kalde det for det, når hallen nok en gang bliver farvet rød og hvid. Allerede lørdag formiddag var dansk hovedsproget i den gamle bydel, hvor mange fine bygningsværker med spir og kobbertage ligner noget fra grundlæggelsen i 1353.

Malmö Arena med sine 13.000 siddepladser er fra 2008. Den ligger i et temmeligt charmeforladt nybyggerområde uden for byen. Området ligner filmkulisser med de mest forudsigelige fastfood-kæder og kaffebarer, der findes i alle byer, der kopierer kopier.

Det var til gengæld inde i denne arena, én af de mest charmerende håndboldslutrunder i historien fandt sine højdepunkter. VM-slutrunden i 2011 står stadig som et højdepunkt - ikke bare for Danmark, der vandt sølv eller tabte guldet alt efter temperament. Danmark spillede guddommelig håndbold gennem stort set hele turneringen, indtil Frankrig ventede i finalen. Stort set hele hallen holdt med Danmark, der tvang finalen ud i forlængelse, da Bo Spellerberg udlignede i sidste sekund, hvor alle forventede en afslutning fra Mikkel Hansen.

Efter forlængelsen var de fleste tilskuere skuffede. Men ikke mere end at mange af dem er tilbage her ni år senere. Malmø er igen dansk for en stund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce