Annonce
Haderslev

Embedslæge frikender Sdr. Otting Skole - elever skal dog stadig i pavilloner

Sdr. Otting skoles Hjortebro-afdeling har midlertidige klasseværelser i pavilloner opsat på sportspladsen. Foto: Jacob SchultzFoto: Jacob Schultz

Embedslægens rapport om Sdr. Otting Skole, Kløvermarken blev her til formiddag offentliggjort, og den "frikender" skolen for at være sundhedsskadelig at opholde sig i, såfremt der gøres ordentligt rent og luftes ud.

HADERSLEV: "Under forudsætning af, at Haderslev Kommune sikrer en god hygiejne/rengøring, udluftning/ventilation og eventuelt øget udeophold i frikvarterer, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed på det foreliggende grundlag, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at benytte skolens lokaler til undervisning".

Det er essensen af embedslægens vurdering af Sdr. Otting Skole.

Men embedslægeinstitutionen har også en række anbefalinger til Haderslev Kommune, som bør følges, herunder:


  • Påviste fugtskader udbedres hurtigst muligt, for at undgå vækst af skimmelsvamp samt fugtpåvirkning af indeklimaet
  • Sikring af god daglig rengøring
  • Forholdet vedrørende fund af fugtindikerende skimmelsvampe på oversider af loftsplader på B- og D-gangen bør undersøges nærmere
  • Kommunen bør overveje om Arbejdstilsynet skal informeres, da der er tale om forhold, der vedrører ansatte på skolen
  • Kommunen bør overveje at inddrage den kommunale sundhedstjeneste Skolen bør løbende vedligeholdes og inspiceres for nye fugtskader.
Annonce

Flytning fastholdes

Rapporten rykker dog ikke ved planerne om at flytte elever og lærere ud i pavillonerne de næste to måneder, lyder det fra børn- og ungechef, Rasmus Andreassen:

- Rapporten taler sit tydelige sprog, men flytningen fastholdes, med mindre politikerne træffer en anden beslutning, fordi der er fortsat nogle ting der skal undersøges, blandt andet nogle loftsplader, og der er også fugtskader der skal udbedres. Det er fint at der bliver arbejdsro om det, og så er det fornuftigt at eleverne undervises i pavillonerne imens.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce