Annonce
Haderslev

Embedslæge frikender Sdr. Otting Skole - elever skal dog stadig i pavilloner

Sdr. Otting skoles Hjortebro-afdeling har midlertidige klasseværelser i pavilloner opsat på sportspladsen. Foto: Jacob SchultzFoto: Jacob Schultz

Embedslægens rapport om Sdr. Otting Skole, Kløvermarken blev her til formiddag offentliggjort, og den "frikender" skolen for at være sundhedsskadelig at opholde sig i, såfremt der gøres ordentligt rent og luftes ud.

HADERSLEV: "Under forudsætning af, at Haderslev Kommune sikrer en god hygiejne/rengøring, udluftning/ventilation og eventuelt øget udeophold i frikvarterer, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed på det foreliggende grundlag, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at benytte skolens lokaler til undervisning".

Det er essensen af embedslægens vurdering af Sdr. Otting Skole.

Men embedslægeinstitutionen har også en række anbefalinger til Haderslev Kommune, som bør følges, herunder:


  • Påviste fugtskader udbedres hurtigst muligt, for at undgå vækst af skimmelsvamp samt fugtpåvirkning af indeklimaet
  • Sikring af god daglig rengøring
  • Forholdet vedrørende fund af fugtindikerende skimmelsvampe på oversider af loftsplader på B- og D-gangen bør undersøges nærmere
  • Kommunen bør overveje om Arbejdstilsynet skal informeres, da der er tale om forhold, der vedrører ansatte på skolen
  • Kommunen bør overveje at inddrage den kommunale sundhedstjeneste Skolen bør løbende vedligeholdes og inspiceres for nye fugtskader.
Annonce

Flytning fastholdes

Rapporten rykker dog ikke ved planerne om at flytte elever og lærere ud i pavillonerne de næste to måneder, lyder det fra børn- og ungechef, Rasmus Andreassen:

- Rapporten taler sit tydelige sprog, men flytningen fastholdes, med mindre politikerne træffer en anden beslutning, fordi der er fortsat nogle ting der skal undersøges, blandt andet nogle loftsplader, og der er også fugtskader der skal udbedres. Det er fint at der bliver arbejdsro om det, og så er det fornuftigt at eleverne undervises i pavillonerne imens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce