Annonce
forside

Embedsmandssvigt og hukommelsestab

Læserbrev: Der er fuldstændig enighed i gruppen om, at der ikke i de afgivne rapporter er belæg for at lukke Tippen.

De gennemgående tre kritikpunkter er velkendte også i forvaltningen, der fuldstændig har tilsidesat sit eget forvaltningsmæssige ansvar.

Til gengæld fremstår personalet - som for øvrigt er frikendt - stadig som de ansvarlige "De kriminelle"

Socialrådgiverne - der har åbenbart været adskillige - direktøren for området, kommunaldirektøren og borgmesteren har kendt til de kritiske spørgsmål - medmindre de ikke har læst rapporterne eller været tonedøve ved de møder og besøg, der har været afholdt.

Derfor er det bemærkelsesværdigt, at det er personalet, der skal påtage sig det fulde ansvar, samtidig med at de personer på forvaltningen, der har haft det sidste ord, ikke er ansvarspådragende.

Hvad blev der fremlagt for det forrige byråd, som traf den endelige beslutning.

Rapporten fra BDO er ikke blevet udarbejdet for at finde den egentlige årsag, men er alene et forsøg på at skjule forvaltningens og Borgmesterens viden. Her er der vel tale om regulært embedsmandssvigt

Mogens Petersen har selv udtalt at såfremt man havde lavet en dybere undersøgelse kunne der "måske" sættes tvivl om berettigelsen i at lukke Tippen. Den undersøgelse mangler vi.

Samtidig mangler vi en konsekvens på forvaltningen - hvorfor er de - der har haft det overordnede ansvar - ikke draget til ansvar.

Det underordnede personale "De kriminelle" er til gengæld fyret på gråt papir. Det er usmageligt.

Elendig forvaltning, dårlig moral eller bare magtmisbrug.

Under alle omstændigheder er der tale om elendigt byrådsarbejde

- kan det forklares kan det forsvares.

SVAR

Varde Kommune vurderer ikke, at vi inden for lovgivningens rammer kan svare meningsfuldt på læserbrevet, men henviser til, at et enigt byråd har truffet beslutningen.

Erik Buhl, borgmester, og Mogens Pedersen, kommunaldirektør i Varde Kommune, Bytoften 2, Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce