Annonce
Sønderborg

Emil fra Gråsten videre i X Factor

Den 21-årige softwareudvikler Emil Wismann Kirkebæk-Jensen fra Gråsten gik i fredags videre i X Factor.Foto: Timo Battefeld

Sønderborg: Den 21-årige softwareudvikler Emil Wismann Kirkebæk-Jensen fra Gråsten er med igen på lørdag i talentshowet X Factor. For et par uger siden imponerede han dommerne med sangen 'Sledgehammer', og dommer Thomas Blachman sammenlignede sønderjyden med Mick Jagger.

I fredags skulle de tre dommere udvælge ni talenter i hver af de tre kategorier 'Solister under 23', 'Solister over 23' samt 'Grupper og bands'. Emil Wismann Kirkebæk-Jensen blev udvalgt som en af de ni solister under 23 år. Kategorien har fået Thomas Blachman som dommer.

Emil Wismann Kirkebæk-Jensen stammer fra Nyborg og arbejder på Danfoss Drives i Gråsten, hvor han er i lære som softwareudvikler.

- Jeg håber på at gå videre i X Factor, for det er fedt at optræde og performe. Jeg har ikke noget decideret mål med det. Jeg gør bare det, der er sjovt og giver den gas. Og det bliver der god mulighed for, hvis jeg går videre, har Emil Wismann Kirkebæk-Jensen tidligere sagt til JydskeVestkysten.

Lørdag klokken 20.15 på TV 2 kan man se X Factors '5 Chair Challenge', hvor dommer Oh Land skal besætte sine fem stole med kategorien 'Solister over 23 år'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce