Annonce
Sønderborg

Emil i tæt X Factor-finale: Jeg stopper ikke med musikken

Emil Wismann sang "Selvmord på dansegulvet", som er skrevet af Thomas Holm. - Det er en super fed sang, som man kan give den gas til. Og så et det en fed tekst, siger den sønderjyske sanger. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
22-årige Emil Wismann Kirkebæk-Jensen er meget tilfreds med sin 3. plads i TV 2's X Factor. Han er til daglig softwareudvikler på Danfoss, men nu er han for alvor blevet bidt af musikken.
Annonce

Gråsten: Da der for et år siden var pre-casting på TV 2's X Factor i Sønderborg, mødte Emil Wismann Kirkebæk-Jensen spontant op. For han elsker at synge og danse. Lørdag aften stod softwareudvikleren fra Gråsten i finalen sammen med bookmakernes favorit Alma Agger og Mathilde Caffey. Drømmen om at performe og charmere sig ind i danskernes hjerte lykkedes for Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

Dagen derpå var han hjemme ved sin mor i Nyborg, hvor han også fejrede fødselsdag, inden turen gik hjem til Gråsten og arbejdet på Danfoss Drives.

- Jeg er meget træt og har det rigtigt godt. Da jeg gik ud af scenen, havde jeg leveret til fuld perfektion. Jeg kunne ikke have gjort det bedre. Det er fuldt fortjent, at Alma vinder. Hun er vildt dygtig, siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

Han imponerede i begyndelsen af programmet dommerne med sin charme og performance, mens hans sang fik kritik flere gange. Mens showet var lukket ned på grund af corona, har den sønderjyske performer øvet sangteknik med Thomas Blachman. I fredagens finaleshow konkluderede Thomas Blachman: "Din vokal bliver bedre og bedre. Hvem skulle tro, at du kunne lære at synge."

Emil Wismann smed skjorten på scenen under X Factor-finalen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce

Du er intens, dansk nerve

Lørdag optrådte Emil Wismann Kirkebæk-Jensen med covernummeret "Selvmord på dansegulvet". Sangen blev sluttet af med, at han flåede sin hvide skjorte af og stod i bar overkrop. Ideen var Thomas Blachmans.

- Man kan også se mig på stranden i bar overkrop, så det har jeg overhovedet ikke noget problem med, siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

Thomas Blachman gav disse ord med til Emils sidste optræden på x Factor-scenen: "Du er intens, dansk nerve med ild i øjnene."

Sangeren selv er også tilfreds med afslutningen på X Factor.

- Jeg har bare været mig selv, og det tror jeg, man kommer langt med. Jeg har suget alt det ud X Factor, som jeg kunne. Det er fedt, og mere kunne jeg ikke ønske mig, siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

Alma Agger fik i lørdagens finale 36,8 procent af seernes stemmer, mens Mathilde Caffey fik 34,8 procent. På tredjepladsen i den meget tætte finale kom Emil Wismann Kirkebæk-Jensen, der scorede 28,4 procent af stemmerne.

Han skal nu tilbage til jobbet på Danfoss Drives i Gråsten samt passe sin nystartede virksomhed, Morgenhygge.dk, hvor han i weekenden bringer morgenbrød ud i Sønderborg-området sammen med en ven.

- Jeg ser, hvad der sker. Men jeg stopper ikke med musikken. Jeg vil blive ved med at skrive tekster, for jeg er blevet bidt af det. Og så kommer der måske nogle spillejobs, siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

De tre finalister i øjeblikket, inden vinderen afsløres. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce