Annonce
Billund

Emil og Christoffer tog DM-bronze i holdgymnastik

Christoffer Fredslev Svejstrup og Emil Mogensen Kongshaug er meget seriøse omkring deres gymnastiktræning. Foto: Ulrik Pedersen

Selvom Grindsted ikke har noget elitemiljø for springgymnaster, har byen dog et par talentfulde atleter, som i stedet får udlevet deres ambitioner i Bramming.

Annonce

Grindsted: Når klassekammeraterne på Vestre Skole spiller klubfodbold i Grindsted, tager Emil Mogensen Kongshaug og Christoffer Fredslev Svejstrup i stedet til Bramming. De unge drenge, som er barndomsvenner og går i henholdsvis 8. og 9. klasse, er nemlig ambitiøse springgymnaster med mod på mere.

Faciliteterne var for omkring to år siden ikke længere tilstrækkelige i hjembyen, hvorefter de søgte mod vest. Til daglig stiller de således op for Esbjerg-klubben Jerne IF, som pudsigt nok lejer sig ind på efterskolen i Bramming for at have optimale træningsvilkår.

- Der er heller ikke noget springcenter i Esbjerg, så derfor træner vi i Bramming, siger Christopher F. Svejstrup.

Teamgym

Gymnastik består af et hav af discipliner og færdigheder. I drengenes tilfælde er der tale om springgymnastik for hold - eller teamgym om man vil - hvor de konkurrerer sammen med deres jævnaldrende klubkammerater i Jerne IF mod andre klubber.Grundlæggende bliver gymnasterne her bedømt i tre overordnede discipliner, som består af banespring, trampolinspring og rytmik.

Deres holdkammerater kommer udelukkende fra Esbjerg og Bramming-området, og drengene er således ene om at tage turen fra Grindsted.

Selvom de er ene om at bruge tid på springgymnastik i hver deres klasse på Vestre Skole, så er der stadig respekt om deres evner, når kammeraterne ser, hvad de kan. Foto: Ulrik Pedersen
Annonce

Prioritering giver pote

Op til tre dage om ugen tager de til træning i Bramming, hvortil forældrene på skift hjælper med at få logistikken til at hænge sammen den gode halve time hver vej i bil.

- Det føltes langt i starten, men nu er det bare blevet en almindelig tur, som vi har vænnet os til, siger Emil M. Kongshaug.

Til sammen bliver det foruden stævner og hjemmeøvelser til 5-6 timers koncentreret træning om ugen, og at det er givet godt ud, beviste de nok en gang i sidste weekend, hvor det blev til bronzemedaljer i DM i holdgymnastik.

Tidligere i år vandt drengene sammen med Jerne IF ligeledes bronze ved forbundsmesterskaberne og sølv til Jysk Mesterskab, så medaljerne kommer i en lind strøm.

Synkronspring på trampolin er ikke blandt drengenes discipliner, men det lykkedes ganske godt alligevel - til ære for fotograf og læsere. Foto: Ulrik Pedersen
Annonce

Også plads til ungdomsliv

Det kræver naturligvis seriøsitet at nå dertil, men det forhindrer dem ikke i at lave de ting, som de fleste andre unge gør i deres alder.

- Forleden havde jeg sidste skoledag, og der var jeg med bare uden at drikke vildt meget, da jeg skulle til DM tre dage senere, siger han Christopher F. Svejstrup og bliver suppleret af sin gymnastikven:

- Jeg vælger også tit at lade være med at drikke alt for meget og i stedet holde lidt igen, siger Emil M. Kongshaug.

Drengene har brugt meget tid sammen gennem hele barndommen, men til næste skoleår bliver det nok ikke til så meget i hinandens selskab, da de har valgt at gå på hver sin efterskole med springgymnastik som en del af profilen. Foto: Ulrik Pedersen
Ingen af drengene har særlige forbilleder inden for springgymnastikken. Dog har de særligt i starten fundet inspiration via blandt andet vilde trampolinklip på Youtube. Foto: Ulrik Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce