Annonce
Aabenraa

Emma er coronasmittet: - Man forstår det ikke helt

18-årige Emma Schmidt fra Rødekro er til dagligt en aktiv hestepige. Den fritidsinteresse må hun dog de næste uger lægge på hylden. Hun har af lægerne på Aabenraa Sygehus fået bekræftet, at hun har coronavirus. Hun er derfor sendt i karantæne de næste 16 dage. Privatfoto
18-årige Emma Schmidt fra Rødekro har fået en meddelelse, som nok de fleste lige nu frygter at få: Hun har fået bekræftet, at hun er smittet med coronavirus.

Sønderjylland: Søndag aften ændrede 18-årig Emma Schmidts hverdag sig - i hvert fald de næste 16 dage. På Aabenraa Sygehus fik hun nemlig af lægerne beskeden om, at hun bærer rundt på coronavirus i kroppen.

Symptomerne på coronavirus mærkede Emma Schmidt søndag morgen. Hun havde vejrtrækningsproblemer, hovedpine, og kroppen var øm. Derfor tog Emmas mor Monica Schmidt kontakt til lægevagten. I løbet af søndagen blev symptomerne værre. Emma blev også svimmel, hun fik feber og trykken for brystkassen, så om aftenen tog Monica Schmidt igen kontakt til lægevagten, hvorefter de blev sendt til Aabenraa Sygehus med mistanke om coronasmitte.

- Jeg troede til at starte med, at det bare var en almindelig influenza. Det mærkes på samme måde, hvor man er lidt sløj og øm i kroppen. Men så tog det til, forklarer Emma Schmidt.

Hun antager, at hun måske kan være blevet smittet i forbindelse med et stort heste-arrangement for nogle uger tilbage.

- Jeg troede til at starte med, at det bare var en almindelig influenza. Det mærkes på samme måde, hvor man er lidt sløj og øm i kroppen. Men så tog det til.

Emma Schmidt, bekræftet coronasmittet

I chok

Familien var ikke de eneste, der havde en mistanke om, at det kunne være coronavirus, der var tale om. Det oplevede de, da de blev taget imod af læger, allerede inden de satte deres ben på sygehusgangene. Gennem en smal vinduesåbning i familiens bil, blev Emma spurgt ind til sin tilstand.

Hun er i forvejen i en udsat gruppe, da hun lider af en kronisk tarmsygdom.

- Det så voldsomt ud. Vi var i chok over hele situationen. Da vi fik lov til at træde ud af bilen, fik vi at vide, at vi skulle holde en meters afstand fra hinanden, vi fik masker på, og vi skulle beholde hænderne i lommerne, fortæller Monica Schmidt.

Derefter kom familien op på en afdeling på sygehuset, hvor Emma fik taget blodprøver. For symptomerne kunne også tyde på nyre/bækkenbetændelse.

Men det blev hurtigt udelukket. Selvom blodprøverne ikke længere bliver sendt til Statens Serum Institut for at blive testet for coronavirus, bekræftede lægerne på Aabenraa Sygehus, at der var tale om coronavirus.

- Lægerne sagde, at meget tydede på, at det var coronavirus, og at vi skulle handle ud fra det, forklarer Monica Schmidt.

Annonce

Karantæne

Derfor er familien, der tæller far Lars, mor Monica, bror og så selvfølgelig Emma selv, blevet sendt i 14 dages karantæne i hjemmet i Rødekro. Emmas tre ældre søskende, der ikke længere bor hjemme, men som har været i kontakt med Emma, er også sendt i karantæne.

- Vi har kontaktet alle, som vi har været i kontakt med de seneste 48 timer og fortalt, at vi er kommet i karantæne, så det skulle de også, fortæller Monica Schmidt, som stadig er meget mærket af situationen:

- Jeg bliver bange og ked af det over alt det her. Det er det værste, der kan ske. Vi ved jo ikke meget om den her sygdom. Det er svært at forholde sig til. Er det influenza eller er det corona? Det er som en dårlig film, der kører, siger hun.

Hovedpersonen selv, Emma Schmidt har også selv svært ved helt at forstå situationen, men er trods en stadigt øm krop ved godt mod.

- Det hele går lidt i stå. Man forstår det ikke helt. Mine symptomer er heldigvis ikke så slemme, at jeg skal være indlagt på sygehuset, men må være derhjemme, hvor jeg skal være i karantæne i 14 dage og derefter 48 timer uden nogen symptomer. Det bliver ikke fedt. Jeg kommer til at mangle mine heste og venner, men jeg må se en masse serier, siger en trods situationen opløftet Emma Schmidt.

Emma Schmidt sammen med hesten Nico. Ham får hun lov at se igen efter sin karantæne. Privatfoto
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Aabenraa

Nyvalgt medlem af den tyske forbundsdag får sønderjysk pris: - Jeg er fantastisk glad og beæret

Sønderborg

Mand stoppet i bil fyldt med over 100 kanonslag: Havde også ulovligt våben

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce