x
Annonce
Aabenraa

Emma er coronasmittet: - Man forstår det ikke helt

18-årige Emma Schmidt fra Rødekro er til dagligt en aktiv hestepige. Den fritidsinteresse må hun dog de næste uger lægge på hylden. Hun har af lægerne på Aabenraa Sygehus fået bekræftet, at hun har coronavirus. Hun er derfor sendt i karantæne de næste 16 dage. Privatfoto
18-årige Emma Schmidt fra Rødekro har fået en meddelelse, som nok de fleste lige nu frygter at få: Hun har fået bekræftet, at hun er smittet med coronavirus.

Sønderjylland: Søndag aften ændrede 18-årig Emma Schmidts hverdag sig - i hvert fald de næste 16 dage. På Aabenraa Sygehus fik hun nemlig af lægerne beskeden om, at hun bærer rundt på coronavirus i kroppen.

Symptomerne på coronavirus mærkede Emma Schmidt søndag morgen. Hun havde vejrtrækningsproblemer, hovedpine, og kroppen var øm. Derfor tog Emmas mor Monica Schmidt kontakt til lægevagten. I løbet af søndagen blev symptomerne værre. Emma blev også svimmel, hun fik feber og trykken for brystkassen, så om aftenen tog Monica Schmidt igen kontakt til lægevagten, hvorefter de blev sendt til Aabenraa Sygehus med mistanke om coronasmitte.

- Jeg troede til at starte med, at det bare var en almindelig influenza. Det mærkes på samme måde, hvor man er lidt sløj og øm i kroppen. Men så tog det til, forklarer Emma Schmidt.

Hun antager, at hun måske kan være blevet smittet i forbindelse med et stort heste-arrangement for nogle uger tilbage.

Annonce
- Jeg troede til at starte med, at det bare var en almindelig influenza. Det mærkes på samme måde, hvor man er lidt sløj og øm i kroppen. Men så tog det til.

Emma Schmidt, bekræftet coronasmittet

I chok

Familien var ikke de eneste, der havde en mistanke om, at det kunne være coronavirus, der var tale om. Det oplevede de, da de blev taget imod af læger, allerede inden de satte deres ben på sygehusgangene. Gennem en smal vinduesåbning i familiens bil, blev Emma spurgt ind til sin tilstand.

Hun er i forvejen i en udsat gruppe, da hun lider af en kronisk tarmsygdom.

- Det så voldsomt ud. Vi var i chok over hele situationen. Da vi fik lov til at træde ud af bilen, fik vi at vide, at vi skulle holde en meters afstand fra hinanden, vi fik masker på, og vi skulle beholde hænderne i lommerne, fortæller Monica Schmidt.

Derefter kom familien op på en afdeling på sygehuset, hvor Emma fik taget blodprøver. For symptomerne kunne også tyde på nyre/bækkenbetændelse.

Men det blev hurtigt udelukket. Selvom blodprøverne ikke længere bliver sendt til Statens Serum Institut for at blive testet for coronavirus, bekræftede lægerne på Aabenraa Sygehus, at der var tale om coronavirus.

- Lægerne sagde, at meget tydede på, at det var coronavirus, og at vi skulle handle ud fra det, forklarer Monica Schmidt.

Karantæne

Derfor er familien, der tæller far Lars, mor Monica, bror og så selvfølgelig Emma selv, blevet sendt i 14 dages karantæne i hjemmet i Rødekro. Emmas tre ældre søskende, der ikke længere bor hjemme, men som har været i kontakt med Emma, er også sendt i karantæne.

- Vi har kontaktet alle, som vi har været i kontakt med de seneste 48 timer og fortalt, at vi er kommet i karantæne, så det skulle de også, fortæller Monica Schmidt, som stadig er meget mærket af situationen:

- Jeg bliver bange og ked af det over alt det her. Det er det værste, der kan ske. Vi ved jo ikke meget om den her sygdom. Det er svært at forholde sig til. Er det influenza eller er det corona? Det er som en dårlig film, der kører, siger hun.

Hovedpersonen selv, Emma Schmidt har også selv svært ved helt at forstå situationen, men er trods en stadigt øm krop ved godt mod.

- Det hele går lidt i stå. Man forstår det ikke helt. Mine symptomer er heldigvis ikke så slemme, at jeg skal være indlagt på sygehuset, men må være derhjemme, hvor jeg skal være i karantæne i 14 dage og derefter 48 timer uden nogen symptomer. Det bliver ikke fedt. Jeg kommer til at mangle mine heste og venner, men jeg må se en masse serier, siger en trods situationen opløftet Emma Schmidt.

Emma Schmidt sammen med hesten Nico. Ham får hun lov at se igen efter sin karantæne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce