Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Droob-familien planlægger et stort padelcenter ved Gl. Færgevej på den historiske Tivoli-grund, som har ligget øde hen i flere årtier. Illustration: Felthaus Arkitekter
Droob-familien planlægger at opføre et indendørs center dedikeret til den fremadstormende ketsjersport, Padel. Centret får velkomstbygning og i alt ti baner, og det skal placeres på Tivoli-grunden, som i årtier har ligget øde hen.

Esbjerg: Danmarks og verdens hurtigst voksende sportsgren, padel, som er en blanding af tennis og squash, er lige nu på alles læber, og i fremtiden kan esbjergensere i alle aldre prøve kræfter med padelbattet i et nyt indendørs padelcenter i byen.

Det er en af Esbjergs rigeste og mest succesfulde erhvervsfamilier, Droob-familien med Keld Droob som familieoverhoved, som vil bygge padelcentret, hvilket er interessant i sig selv for en familie, der har gjort det godt og typisk tjent sine penge på dygtigt købmandskab i detailbranchen og på ejendomsinvesteringer.

Men det er mindst ligeså interessant, hvor i byen det kommende padelcenter tænkes opført.

Annonce

Padelcentret placeres nemlig på den såkaldte Tivoli-grund, som Droob har ejet i mange år, og som er en helt særlig historisk lokalitet i byen.

Her havde Esbjerg fra anlæggelse i 1895 på et tidspunkt Jyllands største såkaldte forlystelsesetablissement med restaurationslokaler, dansesal, forlystelsesboder, kroketbane og festplads og musikpavillon. Senere blev Tivoli udbygget med en zoologisk have og en cirkusbygning med plads til 2.000 tilskuere.

Droobs planlagte padelcenter på Tivoli-grunden får ti baner i alt, hvoraf de ni af baner er under tag. Illustration: Felthaus Arkitekter

Imidlertid har Tivoli-grunden ligget øde hen med vild bevoksning i adskillige årtier, men nu sker der altså så noget.

- Vi har jo ligget med grunden i mange år, og eftersom den er placeret på havnen, må der ikke bygges boliger. I stedet synes vi, at et padelcenter er et spændende projekt både for os, men forhåbentlig også for byen, hvor vi tror og håber, at et padelcenter tæt på centrum kan tilføre byen og ikke mindst midtbyen noget ekstra attraktivitet, siger Anders Droob, der er søn af Keld Droob og direktør i familieselskabet, KD Selskaberne.

Han understreger samtidig, at realiseringen af projektet på nuværende tidspunkt bærer det forbehold, at man endnu ikke har indhentet priser, ligesom man endnu ikke har haft drøftelser med Esbjerg Kommune.

Vil selv drive centret

Men på tegnebrættet har Anders Droob og familien et padelcenter med en administration/velkomstbygning, hvor der efter planen vil blive etableret omklædning og måske fysioterapi samt et caféområde. I alt kommer centret til at have ti padelbaner, hvoraf de ni af banerne placeres indendørs i to haller. Udenfor centret etableres 50 parkeringspladser.

Hvad padelcentret vurderes at koste, ønsker Anders Droob ikke at oplyse, men han siger, at man agter at sætte barren højt i forhold til centrets og byggeriets kvalitet. Blandt andet bliver der gennemgående ovenlys, der kan åbnes i de to haller, så sol og dagslys kan trænge ind, og det samme gælder med hallernes sidevægge, som kan justeres op og ned.

Desuden bliver facaderne på de to haller i matteret glas, så bygningerne ikke bliver dominerende, ligesom der vil ske en generel forskønnelse af området med blandt andet beplantning af træer.

Padel

Padel stammer fra Sydamerika, nærmere bestemt fra Mexico, hvor Enrique Corcuera i 1969 opfandt spillet i Acapulco City.

I 1974 besøgte spanieren Alfonso de Hohenlohe sin ven Enrique Corcuera, og han blev så begejstret for padel, at han opførte baner i Marbella på Costa del Sol.

Året efter havde han besøg af den argentinske millionær Julio Menditengui, der hjemme i Argentina gjorde sporten til en af landets mest populære.

I 1990 var der i Argentina over 10.000 padelbaner og flere end 2 millioner spillere.

Over hele verden er padel på fremmarch, og den er den hurtigst voksende sport.

Det er umiddelbart planen, at padelspillerne enten tegner et medlemskab af centret eller betaler for baneleje med en timepris, og i første omgang er det meningen, at Droob selv driver anlægget.

- Vi driver selv centret i det første år og får på den måde noget erfaringen med driften. Derefter giver vi måske stafetten videre til en klub. Det må vi se til den tid, siger Anders Droob, som understreger, at investeringen i padelcentret sker, fordi det er vurderet, at det er en god forretning.

Annonce

Ekspert blåstempler

Han er dog også bevidst om, at padelbaner i øjeblikket skyder op her, der og alle vegne. Selv har Droob etableret et par baner ved Breinholtgård Golfklub, som familien ejer, og hos Sport & Event Park Esbjerg har man allerede i nogle år haft succes med padel, der er også etableret et par indendørsbaner og flere baner er på vej. Ligeledes er er der planer om padelbaner i blandt andet Hjerting og på Fanø.

- Vi er naturligvis bevidste om, at der skyder padelbaner op mange steder. Omvendt er dette også en sport, som vokser meget og fortsat vil gøre det. Med dette padelcenter får byen også en center, der udelukkende er dedikeret sporten, og ni ud af de ti baner bliver indendørs, hvilket giver noget ekstra til sporten, siger Anders Droob, der også håber at centrets placering kan tiltrække unge fra uddannelsesinstitutioner og det nye ungdoms- og studiemiljø, som vil opstår omkring boligprojektet A Place To med de tre kaktuslignende tårne på den tidligere tovværksgrund.

Tivoli-grunden afgrænses groft set i trekanten mellem Gl. Færgevej, Nyhavnsgade og Vesterhavsgade. Det Faglige Hus meddelte forleden, at man står bag planer om et storstilet ejendomsprojekt på tilstødende arealer. Foto: Ken Mathiesen

Droobs storstilede padel-planer bakkes også op af erhvervsmanden Morten Bugge fra Kolding. Han er kendt som en ildsjæl inden for padelsporten og er med i etableringen af landsdelens største padelcenter i Kolding.

- Det er helt uden for en hver tvivl, at der er et bæredygtigt marked i en by som Esbjerg for et center, som det Droob vil lave, fastslår han og vurderer, at der i hvert fald bør være plads til mindst 20 baner i en by som Esbjerg.

Morten Bugge mener også, at padelcentret i Kolding, som i øvrigt ikke er det eneste i den østjyske by, vil komme til at samarbejde med det kommende center i Esbjerg.

Forleden meddelte Det Faglige Hus, at organisationen står et ejendomsprojekt på de nabobeliggende arealer til Tivoli-grunden og det kommende padelcenter. Planen er, at der skal laves friplejehjem, ældreboliger og familieboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce