Annonce
Kolding

En af Koldings mest trafikerede veje får nyt lyskryds til ti millioner: Trafikken får et markant løft

De to T-kryds på henholdsvis Petersmindevej og Korsvej bliver nu samlet i et nyt firbenet lyskryds. De grønne streger viser, hvordan det nye kryds kommer til at se ud. Illustration: Kolding Kommune
Arbejdet med at lave det nye kryds går i gang 27. januar, og krydset forventes at stå færdigt i slutningen af maj.
Annonce

Kolding: Trafikken kommer til at glide bedre, og trafiksikkerheden får et markant løft, når Kolding Kommune nu etablerer et nyt lysreguleret kryds på den trafikerede vej Højvangen i den nordlige del af Kolding by.

Sådan skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse, hvor kommunen skriver, at der i slutningen af maj forventes at stå et færdigt lyskryds ved Højvangen.

Højvangen er en af de mest trafikerede indfaldsveje i Kolding med op til 14.000 bilister dagligt, heriblandt mange lastbiler til virksomhederne i industriområdet, og derfor har lyskrydset længe stået højt på både trafikanters og virksomheders ønskeliste.

- Lyskrydset vil betyde meget for afviklingen af trafikken og ikke mindst trafiksikkerheden. Der opstår jævnligt farlige situationer, når specielt lastbilerne forsøger at komme ud på Højvangen. I perioden 2015-2019 er der sket 14 politianmeldte trafikulykker. Herudover sker der ifølge virksomhederne jævnligt mindre ulykker med materielskader, som blot ordnes i mindelighed, fortæller trafikplanlægger Erik Harbo i pressemeddelelsen.

Annonce

Små påvirkninger

Arbejdet med at lave det nye kryds går i gang 27. januar. Anlægsarbejdet ventes at strække sig frem til slutningen af maj måned. Kommunen har været i dialog med virksomhederne, og sammen har de undersøgt flere forskellige modeller for lyskrydset. Løsningen er blevet at samle de to eksisterende T-kryds i et nyt firbenet lysreguleret kryds.

Specielt i starten vil den gennemkørende trafik ikke blive særligt berørt af anlægsarbejdet, skriver kommunen i pressemeddelelsen. Generne vil være mest mærkbare for trafikkanterne på Petersmindevej og Korsvej.

- Vi kan ikke sige præcist, hvornår trafikken vil blive påvirket de kommende måneder. Men i perioder bliver der indført midlertidig hastighedsbegrænsning, og det betyder selvfølgelig tættere trafik og øget rejsetid, siger Erik Harbo i pressemeddelelsen.

Prisen for det nye lysregulerede kryds er cirka ti millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce