Annonce
Sønderborg

En af landets mest succesfulde Lidl udvider

En stor tilbygning til Lidl i Sønderborg Øst står formentlig klar lige efter årsskiftet. Foto: Henrik Rath

Lidl i Sønderborg Øst har vokset sit til en stor succes blandt de over 100 Lidl-butikker herhjemme og lægger snart 400 kvadratmeter til forretningen. Detailhandelekspert forventer, at den tyske kæde bliver blandt de mest ekspanderende de kommende år.

Sønderborg: Spørger man butikschefen i Lidl i Sønderborg Øst, er opskriften til succes i et benhårdt marked for discounthandel en blanding af den rette pris for de rette varer samt lydhørhed og service over for kunderne.

- Vi arbejder meget målrettet med at lytte til kunderne, hvis de siger, at de mangler nogle specielle type varer i vores butik. Du kender det jo også selv, det er da irriterende at skulle køre et andet sted hen, fordi du ikke lige kan finde en flaske Atamon eller et gængs krydderi, siger Henrik Petersen. Han har været butikschef i Lidl Sønderborg i halvandet år og kommer med en baggrund fra COOP.

Sammen med sine ansatte er det lykkes at tilføre butikken endnu mere vækst og fremgang, så den i dag er i toppen blandt de over 100 Lidl i landet. Lige nu er en større udvidelse i gang, hvor der laves et helt nyt indgangsparti og lægges 400 kvadratmeter salgsareal oven i den i forvejen mellemstore butik.

- Den mere plads skal vi blandt andet bruge til at gøre vores grøntafdeling og bageriudsalg endnu bedre, tilføjer Henrik Petersen, som ikke tør sætte dato på færdiggørelsen. Men formentlig i starten af det nye år.

Annonce

De er den kæde, som vi spår den største vækst i form af flere butikker i de kommende år. Man har forstået at møde danskernes ønsker for dagligvarer i forhold til den tyske baggrund.

Henning Bahr, adm. direktør i Retail Institute Scandinavia
Butikschef i Lidl Sønderborg, Henrik Petersen, ser frem til mere plads og helt nyt indgangsparti. Han og de øvrige ansatte har skabt et af landets mest veldrevne Lidl blandt de ind til videre lige over 100 i kæden. Foto: Henrik Rath

Lidl får vokseværk

Hos Retail Institute Scandinavia sidder man og holder øje med udviklingen i detailhandlen på mange områder. Mens Netto og Rema 1000 længe har toppet listen over kundernes foretrukne discountbutikker, så er Lidl ved at være godt med. Med lidt over 100 butikker på landsplan er de stadig efter Rema 1000 med omkring 300 og Nettos godt 450 butikker.

Men alt mens Nettos første butik i Danmark så dagens lys i 1981, kom norsk ejede Rema 1000 med deres første butik herhjemme i 1994. Lidl åbnede den første butik i Danmark i 2005.

- De er den kæde, som vi spår den største vækst i form af flere butikker i de kommende år. Man har forstået at møde danskernes ønsker for dagligvarer i forhold til den tyske baggrund. Desuden fremtræder butikkerne pæne og med rigtig god plads, siger adm. direktør i Retail Institute Scandinavia, Henning Bahr og tilføjer:

- Lidl har bevæget sig langt ud til forbrugerne, hvor man har formået holde priserne nede og samtidig give købsoplevelser, hvor man gerne vil forkæle kunderne lidt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce